Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το «δώρο» της ανακρίτριας στον Ηγούμενο Εφραίμ

9 Φεβρουαρίου 2012

Το «δώρο» της ανακρίτριας στον Ηγούμενο Εφραίμ

Αρνητικά απάντησε η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου κ. Καλού, στο αίτημα του Ηγούμενου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει ακόμη μια φορά «όχι» στον Ηγούμενο της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του.

Θετική εισήγηση στο αίτημα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης, ο οποίος έκρινε πως ο ηγούμενος μπορεί να απελευθερωθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή ως χρηματική εγγύηση ποσού 200.000 ευρώ.

Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο εισαγγελικός λειτουργός και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου κρίνοντας ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Η πρόταση του εισαγγελέα δεν είχε βρει σύμφωνη την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία θεωρούσε πως ο Ηγούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, το απορριπτικό υπόμνημα της Ανακρίτριας Καλού είναι 55 σελίδες.

Είναι πραγματικά λυπηρό ο Ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος αύριο άγει τα ονομαστήρια του, να παίρνει ένα τέτοιο «δώρο» από την ανακρίτρια Καλού.

 

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10884:-lr-&catid=13