Ορθόδοξη πίστη

Σαουδική Αραβία: Έβαλαν στη φυλακή χριστιανούς Αιθίοπες, επειδή προσεύχονταν και τώρα τους πιέζουν να ασπαστούν το Ισλάμ

10 Φεβρουαρίου 2012

Σαουδική Αραβία: Έβαλαν στη φυλακή χριστιανούς Αιθίοπες, επειδή προσεύχονταν και τώρα τους πιέζουν να ασπαστούν το Ισλάμ

Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας έστειλαν ένα μουσουλμάνο ιεροκήρυκα να πιέσει τους χριστιανούς κρατούμενους να ασπαστούν το Ισλάμ, σύμφωνα με αναφορά του International Christian Concern (ICC).

Η Σαουδική Αραβία συνέλαβε 29 χριστιανές γυναίκες και έξι άνδρες, όλοι τους πολίτες της Αιθιοπίας, στις 15 Δεκεμβρίου, επειδή μαζεύτηκαν για να προσευχηθούν στην Τζέντα.

«Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας διέβαλε τον χριστιανισμό, δυσφήμησε την Αγία Γραφή και μας είπε ότι το Ισλάμ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία. Ο ιεροκήρυκας μας είπε να ασπαστούμε το Ισλάμ. Όταν ο ιεροκήρυκας μας το ζήτησε, δεν αρνηθήκαμε την χριστιανική πίστη μας. Αισθάνθηκα τόσο προσβεβλημένη από τις ψεύτικες διδασκαλίες του που έφυγα από τη συνάντηση “, δήλωσε μία από τις φυλακισμένες γυναίκες που μίλησε στο ICC σε τηλεφωνική της συνέντευξη από τη φυλακή Briman στην Τζέντα.

Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας δήλωσε ότι είχε σταλεί από τους αξιωματούχους για να διδάξει τους κρατούμενους για το Ισλάμ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας μουσουλμάνος ιεροκήρυκας έχει σταλεί στη φυλακή. Η χριστιανή κρατούμενη εξέφρασε το φόβο ότι οι διδασκαλίες αυτές θα οδηγήσουν τους μουσουλμάνους κρατούμενους που κρατούνται στη Briman να παρενοχλήσουν και ακόμη να επιτεθούν στους χριστιανούς.

“Γιατί δεν μας αφήνουν ελεύθερους; Θέλουμε να επιστρέψουμε στη χώρα μας και να ασκήσουμε ελεύθερα τη λατρεία μας», είπε η κρατούμενη. Πολλά διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του BBC, έχουν αναφέρει ότι οι χριστιανοί κρατούμενοι θα απελαθούν πίσω στην Αιθιοπία. Ωστόσο, οι φυλακισμένοι ανέφεραν στο ICC, σήμερα ότι αγνοούν την απόφαση αυτή-και δεν ξέρουν πότε ή αν θα τους αφήσουν ελεύθερους.

Ένα άλλο περιστατικό που αναφέρθηκε, έχει να κάνει με την σωματική έρευνα / ξεγύμνωμα από τους Σαουδάραβες υπαλλήλους των φυλακών στις γυναίκες κρατούμενες κατά την είσοδό τους στη φυλακή. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Voice of America, μία από τις φυλακισμένες γυναίκες δήλωσε ότι οι Σαουδάραβες υπάλληλοι ασφάλειας έβγαλαν τα εσώρουχα των κρατουμένων και έβαλαν τα δάχτυλά τους στα γεννητικά όργανα των γυναικών κρατουμένων.

“Μας ανησυχούν βαθύτατα οι πρόσφατες προσπάθειες των Σαουδαράβων υπαλλήλων να πιέσουν τους Χριστιανούς να ασπαστούν το Ισλάμ», λέει ο Jonathan Racho, περιφερειακός διευθυντής για το ICC στην Αφρική.” Ζητάμε από όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα και ομάδες να συνεχίσουν να πιέζουν τη Σαουδική Αραβία να απελευθερώσει τους χριστιανούς. Καλούμε τη Σαουδική Αραβία να σεβαστεί το δικαίωμα αυτών των κρατουμένων να ακολουθούν τη θρησκεία της επιλογής τους και να τους απελευθερώσει αμέσως. ”

πηγή:  Κόκκινος Ουρανός