Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ανοικτή επιστολή συμπαραστάσεως προς τον δέσμιο Γέροντα Εφραίμ

13 Φεβρουαρίου 2012

Ανοικτή επιστολή συμπαραστάσεως προς τον δέσμιο Γέροντα Εφραίμ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – ΡΟΔΟΣ

Σεβαστέ άγιε Καθηγούμενε της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Εφραίμ, ως Μονή εκφράζουμε την συμπαράστασή μας για την περιπέτειά σας και την έντονη διαμαρτυρία για την προφυλάκισή σας προ των Χριστουγέννων. Ο λόγος της συλλήψεώς σας θεωρούμε ότι είναι εντελώς απαράδεκτος και ανυπόστατος. Κάκιστα σας θεωρούν ύποπτο φυγής στο εξωτερικό και ύποπτο τελέσεως οικονομικών εγκλημάτων!

Η Ιερά σας Μονή καλλιεργεί ησυχαστική παράδοση του Αγίου Όρους και βοηθά χιλιάδες επισκέπτες της να βρούν το δρόμο του Θεού. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον πολέμιο της Εκκλησίας και τα όργανά του. Με την φυλάκισή σας δεν πολεμείται μόνον το Μοναστήρι σας, αλλά και ολόκληρη η Εκκλησία. Οι διώκοντες την Εκκλησία του Χριστού ξεχνούν όμως ότι η Εκκλησία, όταν πολεμείται, πάντα νικά.

Ευχόμεθα τον σταυρό σας να τον ελαφρύνει η χάρις του φυλακισθέντος εις το Πραιτόριο και σταυρωθέντος Ιησού Χριστού.  Προσευχόμεθα ταπεινά στον Κύριο να επισπεύσει τις ημέρες της οδύνης σας και να επιστρέψετε σύντομα στη μάντρα σας.

Μην ξεχνάτε τα λόγια του Κυρίου: «ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν» (Ιωάν. 15,20) και «μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών. … χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοίς ουρανοίς» (Ματθ.  5. 10-12)

Μετά της εν Χριστώ αγάπης
Αρχιμ. Σεραφείμ Παρχαρίδης και οι συν εμοί αδελφοί