Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Παίζοντας με τα σύννεφα!

14 Φεβρουαρίου 2012

Παίζοντας με τα σύννεφα!

Ο Gilles Pinault ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία αλλά με έναν ασυνήθιστο τρόπο: Δημιουργεί εικόνες της καθημερινότητας χρησιμοποιώντας… τα σύννεφα και τη φαντασία του, που ομολογουμένως είναι ανεξάντλητη!

Τοποθετεί, για παράδειγμα, τα σύννεφα μέσα σε μια τσαγιέρα και προσφέρει το πιο γευστικό και αρωματικό τσάι της ζωής σας. Ακόμη τα βάζει μέσα σε ένα χωνάκι, προσφέροντας στα παιδιά μια εξαιρετική λιχουδιά!

Πολλές φορές, επίσης, χρησιμοποιεί μαι ξυριστική μηχανή ή ένα μπουκάλι, μετατρέποντας τα σύννεφα σε αφρό ξυρίσματος! Κι όταν έχει, βέβαια, μεγάλα κέφια τα μετατρέπει σε μια τεράστια μπάλα ή σε μια… αφράτη μπουκιά από «μαλλί της γριάς»!

Κι όλα αυτά σε μια στιγμή, αρκεί -όπως λέει και ο ίδιος- «να αφήσεις τη δημιουργικότητά σου να ξεπεράσει για λίγο τα όρια»! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά και το αποτέλεσμα διακιώνει όχι μόνο την προσπάθεια του καλλιτέχνη αλλά και το θεατη που αντικρίζει ένα μοναδικό θέαμα! Άλλωστε ο τίτλος «Παίζοντας με τα σύννεφα» του ταιριάζει… γάντι!

Πηγή : http://perierga.gr/2012/02/%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1/