Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπαιδίου

16 Φεβρουαρίου 2012

Εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπαιδίου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο ηγούμενος π.Εφραίμ
Νέα αίτηση, αυτή τη φορά προς το Συμβούλιο Εφετών, για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους υπέβαλε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου π.Εφραίμ.
Ο ηγούμενος της Μονής, που αντίστοιχο αίτημά του απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια της υπόθεσης Ειρήνη Καλού, επικαλείται και πάλι στην αίτησή του λόγους υγείας αλλά και ουσίας.

Ο π. Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.
Παράλληλα, η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου έχει ολοκληρώσει την τρίχρονη κύρια ανάκριση που διενήργησε και τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κηρύξει το πέρας της διαδικασίας, αναμένεται να αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών την ογκώδη δικογραφία, ώστε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των συνολικά 32 κατηγορουμένων.

Πηγή : http://agioritikesmnimes.blogspot.com/