Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα «Made in Thessaloniki»

27 Φεβρουαρίου 2012

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα «Made in Thessaloniki»

Μία πρωτότυπη ιδέα είχαν η Ομάδα Αστικού Ακτιβισμού «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», το περιοδικό Parallaxi και το +Design. Οργάνωσαν ένα διαγωνισμό αισιοδοξίας, με στόχο να «παρασύρουν» τους Θεσσαλονικείς από την γκρίζα καθημερινότητα σε μια πιο φωτεινή και αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Πενηνταεννέα πολίτες έγιναν για λίγο γραφίστες και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο (μέσα από τυπωμένες αφίσες) μηνύματα αισιοδοξίας εν μέσω μίας εποχής που κατακλύζεται από αρνητικές ειδήσεις.    Μετά από μία εβδομάδα ψηφοφορίας μέσω facebook, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 2.000 φίλοι του περιοδικού Parallaxi, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της αισιοδοξίας.

Η αφίσα που συγκέντρωσε τα περισσότερα «like» ήταν μία που αξιοποιεί το παλιό, γνωστό, ηλεκτρονικό παιχνίδι του Pacman, το οποίο αγαπήθηκε από πολλές γενιές, με το θετικό μήνυμα «Καθετί ξαναγεννιέται».

 Δεύτερη αναδείχτηκε η αφίσα με το μήνυμα «Μην το βά ΖΕΙΣ κάτω. Μπορείς. Και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»,

ενώ την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη ψηφοφορία πήρε η αφίσα με τα δύο, ενωμένα, κουλούρια της Θεσσαλονίκης που σχηματίζουν το μήνυμα «Μπι κοολ». 

Συνολικά, στη διαδικασία που διήρκεσε μία εβδομάδα ψήφισαν 2027 χρήστες του facebook και οι 20 επικρατέστερες αφίσες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν το διάστημα από 2 έως 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ.

 

Κατερίνα Χουζούρη

 

 

Πηγή : http://www.vatopedi.gr/