Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μητροπολίτης Κιτίου: “Η μητέρα Ελλάδα περνάει κρίσιμες στιγμές”

29 Φεβρουαρίου 2012

Μητροπολίτης Κιτίου: “Η μητέρα Ελλάδα περνάει κρίσιμες στιγμές”

Έρανο για τη συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων που θα αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αρχίζει την Τρίτη και μέχρι την Κυριακή η Μητρόπολη Κιτίου.

Η πρωτοβουλία της Μητρόπολης αφορά όλες τις εκκλησίες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, οι οποίες θα είναι ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ούτως ώστε ο κόσμος να μεταφέρει τα τρόφιμα που επιθυμεί να προσφέρει.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, «το μεγαλύτερο στήριγμα του κυπριακού λαού, η μητέρα Ελλάδα, βρίσκεται στις πιο κρίσιμες στιγμές του ιστορικού βίου της”.

“Είναι πολλοί άνθρωποι που πεινούν, υποφέρουν και δυστυχούν, και έφτασε νομίζω και η Κύπρος να δώσει χείρα βοηθείας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι μετά τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974, η Ελλάδα ήταν αυτή που περισσότερο από κάθε άλλο έτρεξε, έσκυψε πάνω από τις πληγές μας και τις σκούπισε με το μαντήλι της αγάπης της», είπε.

Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός περιέβαλε τον ίδιο και τον τότε βουλευτή Λάρνακας Χριστόφορο Χριστοφίδη, όταν τον Ιανουάριο του 1975 είχαν μεταβεί στην Ελλάδα για να ενημερώσουν τους Ελληνες για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στην Κύπρο.

«Αρκεί να αναφέρω ότι σε μιαν επίσκεψή μας στη Θήβα, γυρίζοντας σε ένα χωριό της περιοχής, όλες οι κοπέλες κράτησαν για τον εαυτό τους μόνο δύο σεντόνια και μία κουβέρτα, και έδωσαν όλη την υπόλοιπη προίκα τους για τη μαρτυρική Κύπρο», ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι σε μιαν άλλη περίπτωση ένας συνταξιούχος γιατρός ζητούσε απεγνωσμένα να τον δει και όταν τον βρήκε ύστερα από τρεις ημέρες του ανέφερε ότι «τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του ήταν συνταξιούχοι και δεν είχαν καμία περιουσία, κρατούσε όμως στο χέρι του 90 χρυσές λίρες, τις οποίες, όπως μου είπε, θέλησε να δώσει για την πατρίδα, την Κύπρο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Κιτίου Χρυσόστομος είπε ότι «τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι όσπρια, ζάχαρη, ρύζι, μακαρόνια, δηλαδή ξηρά τροφή, κονσέρβες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει ο κάθε Κύπριος”.

“Επίσης, κάνουμε έρανο για να συγκεντρώσουμε χρήματα προκειμένου να αγοράσουμε κρέατα ή ψάρια ανάλογα με τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές ολόκληρη την ημέρα και έτσι ο κόσμος που επιθυμεί θα μπορεί να πάει οποιανδήποτε ώρα για να προσφέρει τα τρόφιμα που θέλει να δώσει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η κάθε εκκλησία «θα έχει χώρο για να συγκεντρώνονται τα τρόφιμα, ενώ για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, οι αρμόδιοι θα δίνουν απόδειξη είσπραξης”.

“Ο έρανος που άρχισε σήμερα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου, αλλά ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να παίρνει τρόφιμα στους ιερούς ναούς, αφού το πρόβλημα είναι συνεχές και δεν μπορούμε με έναν απλό έρανο να καλύψουμε τις ανάγκες του ελληνικού λαού», είπε.

Εξήγησε ότι όλα τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν με εμπορευματοκιβώτια στην Ελλάδα.

“Σε συνεννόηση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις άλλες Μητροπόλεις, θα μεταφερθούν τα εμπορευματοκιβώτια σε περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη», κατέληξε.

 

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11086:-q-q&catid=24:2009-12-18-08-37-24