Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Και στην Κύπρο είδαν άσπρη μέρα

1 Μαρτίου 2012

Και στην Κύπρο είδαν άσπρη μέρα

 
Χαμηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι και χιόνια σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τετάρτη, τελευταία ημέρα του χειμώνα. Νιφάδες χιονιού και στη Λευκωσία.

Στα λευκά ντύθηκαν Ευρύχου, Κακοπετριά, Χανδριά και Κυπερούντα, Απλίκι, Παλαιχώρι, Φαρμακάς, Οδού και Λεύκαρα, ενώ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τα χιόνια στην επαρχία Λεμεσού έφθασαν μέχρι την Γεράσα. Αυτή την ώρα χιόνια πέφτουν και σε διάφορα πεδινά χωριά.

Η θερμοκρασία λόγω της ψυχρής αέριας μάζας που έρχεται από τα βόρεια έκανε βουτιά στους 10 βαθμούς, πολύ πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κατά διαστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο πνέουν σφοδροί άνεμοι, ένατασης μέχρι και 7 μποφόρ, συντηρώντας την προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για κίτρινο συναγερμό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας , Ανδρέας Αγγελίδη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι στο δρόμο Πλατανιών – Καρβουνά, δέκα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Η Αστυνομία, πρόσθεσε, τα απεγκλώβισε μια ώρα αργότερα, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.