Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Περίεργες ομπρέλες για να ξεχωρίσετε… στη βροχή!‏

15 Μαρτίου 2012

Περίεργες ομπρέλες για να ξεχωρίσετε… στη βροχή!‏

Από τα πολύχρωμα παρασόλια με τους φιόγκους και τους φραμπαλάδες, που αποτελούσαν απαραίτητο αξεσουάρ κομψότητας των γυναικών, μέχρι τις design δημιουργίες της σημερινής εποχής, οι ομπρέλες αποτελούν το «αντίδοτο» στον ήλιο και τη βροχή. Πολύχρωμες ή μονόχρωμες, σε διάφορα σχέδια και σχήματα, μικρές ή μεγαλύτερες, αντρικές, παιδικές ή γυναικείες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε… γκαρνταρόμπας, τις περισσότερες φορές στην κλασική τους έκδοση: Ένας ξύλινος ή μεταλλικός άξονας με ακτίνες που στηρίζουν το ύφασμα, το οποίο προσφέρει σκιά ή προστατεύει από τη βροχή, και μια λαβή στο τέλος για να την κρατάμε. Αυτή είναι η ομπρέλα, σε γενικές γραμμές. Όταν, όμως, ο σχεδιαστής έχει κέφια, φαντασία και αρκετές δόσεις χιούμορ, τότε η ομπρέλα «μεταμορφώνεται» σε ένα ευφάνταστο και design αντικείμενο-installation, σαν αυτές που θα δείτε στη συνέχεια, και γίνεται το απόλυτο φετίχ όσων θέλουν να ξεχωρίζουν ακόμη και μέσα στην… καταιγίδα!

1. Δυο-δυο, και στη βροχή δυο-δυο! Τέλος το στρίμωγμα κάτω από την ίδια ομπρέλα. Τώρα υπάρχει αρκετός χώρος και για τους δυο σας!

2. Με φωτεινή λαβή, για να σας βλέπουν στο σκοτάδι. Ενδείκνυται για μια εντυπωσιακή είσοδο στο κλαμπ!

3. Με ενσωματωμένα LED φωτάκια, που φωτίζουν το δρόμο σου! Όσο πιο δυνατή είναι η βροχή τόσο περισσότερο φως θα… εκπέμπεις!

4. Η περίφημη «ολόσωμη» ομπρέλα προστατεύει εξίσου καλά το σώμα, ενίοτε και την πανάκριβη… τσάντα!

5. Η ομπρέλα «γκράφιτι» αποκτά διάφορα σχέδια και σχήματα ανάλογα με τη δύναμη της βροχής και τον τρόπο που πέφτουν οι σταγόνες στην επιφάνειά της!

6. Δύσκολο να συνδυάσεις τσάντα ή χαρτοφύλακα, κινητό και ομπρέλα; Σωστά; Η Bluetooth λαβή στην ομπρέλα σού επιτρέπει να μιλάς και στη βροχή…

7. Η απόλυτη «αεροδυναμική» ομπρέλα δεν σπάει ούτε λυγίζει στα… δύσκολα! Όταν η βροχή συνδυάζεται με δυνατό άνεμο, κρατάει καλά!

8. Η ομπρέλα «hands free» επιτρέπει άνετο περπάτημα στη βροχή (ειδικά αν έχεις βγει μόλις από το κομμωτήριο), ενώ η όλη εμφάνιση είναι το λιγότερο σικ!

9. Η ομπρέλα που «στέκεται» μόνη της και έτσι δεν χρειάζεται να ψάχνεις χώρο σε ομπρελοθήκες ή γωνίες για να τη στηρίξεις!

10. Ομπρέλα-σπαθί, για τους άντρες-λάτρεις των πολεμικών τεχνών! Για να αισθάνεσαι ότι προστατεύεις την αγαπημένη σου, όχι μόνο από τη βροχή!

11. Ομπρέλα-τσαντάκι για να είσαι κομψή και σικ ανά πάσα ώρα και στιγμή! Τέλος στις βρεγμένες ομπρέλες που στάζουν παντού!

12. Ομπρέλα-δελτίο καιρού! Με σύστημα wi-fi ενημερώνεται από το Ιnternet και το φως στη λαβή δυναμώνει όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα βροχής.

13. Ομπρέλα-συννεφάκι! Την φουσκώνεις με αέρα από τη λαβή και ξεχωρίζεις στο πλήθος!

14. Ομπρέλα-εφημερίδα! Μια πρωτότυπη ιδέα που παραπέμπει στο «έβαλα μια εφημερίδα στο κεφάλι, γιατί ξέχασα την ομπρέλα στο σπίτι…»!

15. Ομπρέλα για τον ώμο και κυρίως για να μπορείς να κουβαλάς άνετα τις σακούλες από το σούπερ-μάρκετ

 

Πηγή: http://perierga.gr/2012/03/%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE/