Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στην Κέρκυρα

15 Μαρτίου 2012

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στην Κέρκυρα

Ο ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Ελισαίος βρέθηκε στην Κέρκυρα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της Δευτέρας Κυριακής των Νηστειών.

Ο καθηγούμενος π. Ελισαίος είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και να μιλήσει στο πολυπληθές εκκλησίασμα με την ευκαιρία της μνήμς του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα, όπου ανέπτυξε το θέμα «Η Πνευματική ταυτότητα των χριστιανών».

Τόνισε ότι ο Χριστός αποτελεί την πνευματική ταυτότητα των πιστών, όπως Αυτός βιώνεται μέσα στην Εκκλησία και ότι χρειάζεται στις δυσκολίες της ζωής και της εποχής μας προς Εκείνον να απευθυνόμαστε μέσα από την προσευχή και τη λειτουργική ζωή, να κρατούμε ζωντανό το ήθος της γιορτής που η πίστη μας έχει ως κυρίαρχο στοιχείο της και να μην αποκάμουμε όσες κι αν είναι οι δοκιμασίες. Αυτό είναι και το μήνυμα του Αγίου Όρους: πνευματικό θάρρος, κοινωνία με το Χριστό και προσευχή η οποία μας βοηθά να νικήσουμε το πνεύμα του θανάτου που μας αποκόπτει από το Θεό και τον συνάνθρωπό μας.