Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

22 Μαρτίου 2012

Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

Ανακοινώνεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Ο Σεβ. Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, θα ιερουργήσει και θα παραστεί σε εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 23/3

19.00 Ακολουθία Δ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας

Σάββατο 24/3

17.00 Μέγας Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

18.30 Εορταστική Εκδήλωση για το 1821 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (έναντι Ψηλού Βράχου).

Θα γίνει αφιέρωμα στον αγωνιστή Αγγελή Γάτσο και θα τραγουδήσει η Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως.

20.15 Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης στη Σύναξη Νέων, στο Εντευκτήριο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως (Αριστοτέλους 24, Έδεσσα)

Κυριακή 25/3

07.30 Όρθρος, Χοροστασία και Αρχιερατικό Συλλείτουργο (με τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.ΙΩΗΛ) στον ΙΚ Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

10.30 Δοξολογία επί τη εθνική εορτή στον ΙΚ Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

11.30 Επιμνημόσυνος Δέησις στο Ηρώον της πόλεως

12.00 Παρέλαση

18.00 Εσπερινός και Ομιλία του π. Αντωνίου Φραγκάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης, στον ΙΚ Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης

20.00 Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Θα ψαλλούν ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής από τη Χορωδία της Σχολής και από μαθητές Τμημάτων της Σχολής (Αριδαίας και Γιαννιτσών).

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα