Άγ. Μάξιμος ο ΓραικόςΓενικά Θέματα

Δύο σπάνιοι τίγρεις Σιβηρίας στο ζωολογικό κήπο της Πέγειας

23 Μαρτίου 2012

Δύο σπάνιοι τίγρεις Σιβηρίας στο ζωολογικό κήπο της Πέγειας

Δύο Τίγρεις Σιβηρίας φιλοξενούνται από τα μέσα Μαρτίου στο ζωολογικό κήπο της Πεγειας. Το συγκεκριμένο είδος των ζώων αυτών απειλείται με εξαφάνιση, αφού υπολογίζεται ότι μόλις 400 ζώα βρίσκονται ελεύθερα στη φύση.

Σε δηλώσεις της η βιολόγος Παναγιώτα Χ”Δανιηλ-Αρέστη δήλωσε ότι οι τίγρεις αυτές είναι οι μεγαλύτερες από τα οκτώ υποείδη που υπάρχουν και ζουν σε αρκτικά δάση στη Ρωσία και στην Κίνα. Η κ. Αρέστη σημείωσε ότι το είδος απειλείται από τη λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο μελών των ζώων που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αλλά και από την καταστροφή των βιοτόπων τους.

Στο ζωολογικό κήπο της Πέγειας έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού με την τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων άρδευσης και την κατασκευή λίμνης στην οποία θα τοποθετείται νερό και πάγος το καλοκαίρι.

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Χρήστος Χριστοφόρου δήλωσε ότι κάθε χρόνο το πάρκο εμπλουτίζεται με νέα είδη προκειμένου να διατηρεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών του.

Πηγή: http://www.onlycy.com/%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF-%CF%80%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1