Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βοήθεια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς τους Έλληνες αδελφούς για το Πάσχα

10 Απριλίου 2012

Βοήθεια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς τους Έλληνες αδελφούς για το Πάσχα

Πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη, αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα το πρωί θα παραδώσει πέντε εμπορευματοκιβώτια τα οποία ήδη έχουν σταλεί στην Ελλάδα και περιέχουν ξηρά τροφή, κρέας, γάλα και χαλλούμια για το πασχαλινό τραπέζι, προσφορά της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη δοξολογία που τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Μόδεστου Παντελή, ο Αρχιμανδρίτης Πυλιώτης είπε ότι «για το πασχαλινό τραπέζι θα συνδράμει επίσης η τουριστική εταιρεία ‘ΛΟΥΗΣ’, προσφέροντας αρνί σε κάποιες Μητροπόλεις της Ελλάδας». Σήμερα το απόγευμα η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αθήνα όπου την Τρίτη το πρωί θα παραδώσει σε 18 Μητροπόλεις τρόφιμα και κρέας για το πασχαλινό τραπέζι.

Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα εγκαινιάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλλιθέας το οποίο αναλαμβάνουν να εξοπλίσουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, οι Μητροπόλεις Κιτίου και Τριμυθούντος, η ΠΑΣΥΔΥ, οι Δήμοι Αραδίππου και Έγκωμης, οι ΣΠΕ Μακράσυκας και Λατσιών και ο Πανίκος Ηροδότου από τον Πεδουλά.

Σήμερα θα παραδοθούν στη Θεσσαλονίκη πέντε εμπορευματοκιβώτια, τέσσερα των 20 τόνων και ένα των 40 τόνων.

Το συνολικό κρέας που θα δοθεί ανέρχεται στους 18 τόνους, δηλαδή 15 από την Αρχιεπισκοπή και τρεις από την εταιρεία «ΛΟΥΗΣ». Επιπλέον, η ΠΑΣΥΔΥ προσφέρει τα κρέατα του μήνα στο συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι 1.100 κιλά κοτόπουλο, 720 κιλά κιμάς βοδινός, 800 κιλά βοδινό και 650 κιλά αρνί για το πασχαλινό τραπέζι.

Τρόφιμα από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Στρατονομίας

Ποσότητα τροφίμων προσέφερε, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατονομίας (ΠΣΑΣΝ), υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και ιδιαιτέρως του πατρός Ανδρέα, ιερέα ναού Αγίου Γεωργίου Λατσιών, «για στήριξη του δοκιμαζόμενου αδελφού λαού στην Ελλάδα», όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Αντρέας Βασιλείου και Ευθύμιος Ευθυμίου αντιστοίχως, μαζί με τον υποδιευθυντή Στρατονομίας αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, παρέδωσαν τα τρόφιμα στον πατέρα Ανδρέα ως εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Δέματα και σε πολύτεκνους της Κύπρου

Οπως ανέφερε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, «τη Μεγάλη Εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Μεγάλο Σάββατο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα προσφέρει πέραν των 950 δεμάτων σε πολύτεκνες και άπορες οικογένειες της νήσου μας, καθώς επίσης κρέας, αρνί και χοιρινό, για το πασχαλινό τραπέζι, γάλα διαρκείας και χαλούμι».

Εξήγησε ότι «αυτή η προσπάθεια παροχής βοήθειας προς τους συμπατριώτες μας δεν θα σταματήσει εδώ, Θα συνεχίσουμε και μετά το Πάσχα με όλες μας τις δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα θα ενισχυθεί το έργο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου με 100 πακέτα ξηράς τροφής, 300 κιλά αρνί και άλλα τόσα χοιρινό, που είναι προσφορά της ‘ΡΕΤRΟLΙΝΑ ΗΟLDΙΝGS’, χαλλούμι και γάλα διαρκείας τα οποία παρήχθησαν με γάλα που πρόσφεραν οι αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι μας. Επιπλέον, θα δοθεί βοήθεια σε 120 οικογένειες στην Αραδίππου, σε 110 πολύτεκνες οικογένειες στη Λευκωσία και σε 550 άπορες οικογένειες στην περιφέρεια Λευκωσίας», κατέληξε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

Πηγή: Εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»
 Πηγή: http://www.churchofcyprus.org.cy/article.php?articleID=2291