Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος επισκέφθηκε τις δικαστικές φυλακές Χίου (video και φωτο)

20 Απριλίου 2012

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος επισκέφθηκε τις δικαστικές φυλακές Χίου (video και φωτο)

Τα Μ.Μ.Ε. για την επίσκεψη του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Ραπτόπουλου στις δικαστικές φυλακές Χίου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Αγιος Γερβάσιος… στις φυλακές 19/4/2012

Κοντά στους 150 κρατουμένους στις Φυλακές της Χίου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραφτόπουλος, γνωστός και ως «ο άγιος των φυλακισμένων», επικεφαλής μιας 29μελους αντιπροσωπείας μελών της αδελφότητας της «Οσίας Ξένης», από τη Β. Ελλάδα, προσφέροντας τους αντίστοιχο αριθμό πακέτων με προσωπικά είδη. Τον αρχιμανδρίτη υποδέχθηκε στην είσοδο των Φυλακών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος συνοδευόμενος από τον διευθυντή των Φυλακών κ. Γκιάλη. Σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στους φυλακισμένους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τον τίμησε με το Σταυρό του Αγ. Ισιδώρου, μάλιστα έσκυψε και του φίλησε το χέρι.

Ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραφτόπουλος με ιδιαίτερη σεμνότητα αναφέρθηκε στο 35ετές έργο του στο πλευρό των απόρων φυλακισμένων τονίζοντας ήταν ο Χριστός που τον οδήγησε σε αυτό και ότι ο λόγος του Θεού- χωρίς να υποτιμά το λόγο των ανθρώπων και των μεγάλων φιλοσόφων- είναι καταφύγιο και διέξοδος όχι μόνο για τους φυλακισμένους αλλά και για το σημερινό άνθρωπο. Ειδικά για τους κρατουμένους είπε ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια της ζωής του ένα λάθος το οποίο μπορεί να διαπράξουμε αύριο και εμείς. «Είμαστε με το ένα πόδι στην ελευθερία και το άλλο στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση με τα λόγια και τις πράξεις του στην Αγάπη. Ένα μέλος της αδελφότητας που τον συνόδευε μίλησε για τη συνδρομή του για την αποφυλάκιση απόρων φυλακισμένων. Ακόμη και τον διαβόητο Πάσσαρη επισκέφθηκε σε φυλακές στη Ρουμανία ο οποίος του ζήτησε να εξομολογηθεί και να του φέρει βιβλία… Το έργο του αρχιμανδρίτη Γ. Ραφτόπουλου συνδράμουν όπως είπε το μέλος της αδελφότητας «Οσία Ξένη» από το υστέρημά τους καταθέτοντας σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια ηλικιωμένη προσέφερε για το έργο του ένα κατσίκι γιατί δεν είχε χρήματα, ενώ μια άλλη κατέθεσε στην τράπεζα 1,5 ευρώ. Για την αγορά των δεμάτων που προσφέρθηκαν στους κρατουμένους στις φυλακές της Χίου που περιελάμβαναν από τηλεκάρτες μέχρι εσώρουχα και διάφορα άλλα είδη, προσέφεραν 50 ευρώ. Ενδεικτικό του πόσο καταφέρνει να εμπνέει ανθρώπους στο να στηρίξουν τους φυλακισμένους είναι ότι στις Φυλακές της Κασσάνδρας πήγαν 80 πούλμαν.

«Επιθυμία του είναι να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές» μας είπε ένα από τα μέλη της αδελφότητας «Οσία Ξένη» λίγο πριν ακολουθήσει τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραφτόπουλο στις Φυλακές της Χίου.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ:

ΣΤΗ ΧΙΟ Ο “ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ”

Συνοδευόμενος από 28 άτομα της αδελφότητας της Οσίας Ξένης έφτασε στη Χίο και επισκέφθηκε τις δικαστικές φυλακές ο πατέρας Γερβάσιος Ραφτόπουλος. Εκεί τον περίμενε  και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, ο  οποίος του απένειμε για την προσφορά τους και το παράσημο του Σταυρού του Αγ. Ισιδώρου.

Ο «Άγιος των φυλακισμένων» όπως τον έχουν ονομάσει έχει αφιερώσει τη ζωή και τη διακονία του  στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και τα τελευταία 35 χρόνια δράσης έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση πάνω από 15.000 ανθρώπων ενώ σημαντική είναι η προσφορά του σε είδη πρώτης ανάγκης για τους φυλακισμένους. «Η απόσταση από την ελευθερία μέχρι το κελί της φυλακής είναι πολύ μικρή» είπε στις δηλώσεις του συμπληρώνοντας ότι ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να φυλακιστεί.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Ο π. Γερβάσιος ούτε που μπορούσε να φανταστεί το 1978 όταν ξεκινούσε να επισκεφθεί για πρώτη φορά φυλακές (τότε την αγροτική φυλακή Κασσάνδρας) τι θα ακολουθούσε. Ο μοναχικός δρόμος του έβρισκε σιγά –σιγά ανταπόκριση, τον ακολουθούσαν στην αρχή λίγες δεκάδες άνθρωποι και έφτασε μετά από 10 χρόνια να επισκέπτεται φυλακισμένους συνοδευόμενος από κομβόι 85 λεωφορείων και δεκάδων αυτοκινήτων, συνολικά 5000 ανθρώπων! Μετέτρεψε την επίσκεψη στη φυλακή σε γιορτή αγάπης με χιλιάδες καλεσμένους, πρόθυμους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Γύρισε σε 34 χρόνια κατ’ επανάληψη όλες τις φυλακές της χώρας. Έχοντας αποφυλακίσει 15.000 κρατουμένους (κυρίως με μικρές ποινές), δαπανώντας 4.000.000 ευρώ για εγγυήσεις και βοήθεια, έχοντας τιμηθεί κατ’ επανάληψη και προταθεί ακόμα και για το νόμπελ Ειρήνης, τώρα ξεκίνησε να επισκέπτεται και τις φυλακές όλου του πλανήτη!

Περισσότερα για το έργο του π. Γερβασίου στην ιστοσελίδα της «Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων» της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Η Οσία Ξένη»
..

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B8A5fRWUVzQ]

Πηγή: http://www.imchiou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=433:-video-&catid=72:2012-03-07-18-04-10&Itemid=106