Ορθόδοξη πίστη

Η Αργολίδα εόρτασε τον Άγιο Γεώργιο

23 Απριλίου 2012

Η Αργολίδα εόρτασε τον Άγιο Γεώργιο

Με κάθε λαμπρότητα  εορτάστηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρα  Αγίου Γεωργίου στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργολικού του δήμου Ναυπλίου. Το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο ανήκει στον  Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και βρίσκεται στο λόφο του Αργολικού .  

Την παραμονή της εορτής ημέρα Κυριακή 22/4  έγινε Μέγας  πανηγυρικός Εσπερινός μετʼαρτοκλασίας και θείου κηρύγματος .Στον εσπερινό παρέστησαν οι Ιερείς πατέρας Παναγιώτης Κιντής ,ο πατέρας  Ιωάννης  καθώς και οι πατέρες  Γεώργιος και Ιωάννης Μυτροσύλης. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας  του Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ιερού Ναού. Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι ανακαινίστηκε φέτος  μετά από τις μεγάλες προσπάθειες του  εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και του Ιερέως πατέρα Ιωάννη Μυτροσύλη .

Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μνημείο  που χρονολογείται γύρω στα 1700 μχ μάλιστα στο ναό σώζονται και δύο αγιογραφίες  εκείνης της εποχής.

Κάθε χρόνο στην εορτή του Αγίου μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος για να τιμήσει τον Άγιο Γεώργιο . Το παρών του έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς.