Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Φωκίδος (Φωτογραφικό υλικό)

24 Απριλίου 2012

Τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Φωκίδος (Φωτογραφικό υλικό)

 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε εχθές στον πανηγυρικό Εσπερινό και προχθέςστην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
Με κωδωνοκρουσίες και ροδοπέταλα ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Σαμάς καθώς και πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Φωκίδος υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο στην είσοδο του Ι. Ναού το Σάββατο 21 Απριλίου, όπου έγινε η σχετική δέηση, ενώ μετά ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού. Το βράδυ της ιδίας ημέρας τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Ιερού Λειψάνου.

Εχθές ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου κατακλίστηκε από πλήθος προσκυνητών της γύρω περιοχής, αλλά και αρκετοί προσκυνητές προσήλθαν από Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κόρινθο, Πύργο, Καλαμάτα κ.α. για τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου.

 

 

Να επισημάνουμε ότι εχθές στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου, αλλά και προχθές στην υποδοχή παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι για να τιμήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Η Βουλευτής του Νομού Φωκίδος κ. Αφροδίτη Παπαθανάση, η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φωκίδος κ. Γιώτα Γαζή, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γεώργιος Καπετζώνης, ο πρώην Δήμαρχος Δωρίδος κ. Αναστάσιος Παγώνης, Αντιδήμαρχοι του δήμου Δωρίδος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λιδωρικίου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Καστρακίου, ο Διοικητής Αστυνομίας Ναυπάκτου, ο Διοικητής Αστυνομίας Ευπαλίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αράξου, ο πρώην Διοικητής Φυλακών Μαλανδρίνου κ.α.

 

 

Ιδιαίτερη λαμπρότητα στην λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου, που έγινε εχθές μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό, προσέδωσε η συμμετοχή της μπάντας της Φιλαρμονικής του δήμου Δωρίδος, ενώ στην πομπή της λιτανείας προπορεύονταν 3 έφιπποι καβαλάρηδες.

Τέλος στον πανηγυρικό Εσπερινό εκτός των άλλων ιεροψαλτών έψαλλε και ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναύπακτου και Αγίου Βλασίου κ. Πέτρος Παρράς.

Το Ιερό Λείψανο (τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου), θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου (πλησίον της πόλεως Ναυπάκτου) έως και την Τρίτη 24 Απριλίου το απόγευμα.

 
Σήμερα στην εορτή του Αγίου και πάλι κατακλίστηκε ο Ιερός Ναός από πιστούς για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο, ενώ από πληροφορίες του εφημερίου του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλοί πιστοί από διάφορες περιοχές προσέρχονταν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν.
 
Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου
Εφημέριος π. Γρηγόριος Σαμάς.
 
 
Παρακάτω δείτε μερικές φωτογραφίες από τον πανηγυρικό Εσπερινό.