Ορθόδοξη πίστη

Μόρφου Νεόφυτος: «Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα

25 Απριλίου 2012

Μόρφου Νεόφυτος: «Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα

Σημαντική είναι η συμβολή της μητρόπολης Μόρφου της Κύπρου στη στήριξη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας εδώ στην Ελλάδα. Σε εγκύκλιο  του ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος  καλεί τους Κυπρίους να ανταποκριθούν στον έρανο που θα διεξάγει η μητρόπολη του σε συνεργασία με  το δήμο για τον έρανο με τίτλο,«Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα.

Η ΑΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα,
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση  παρατηρούμε τον λαό μας να συνεισφέρει αφειδώλευτα και να συμβάλλει καθημερινά στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα, που η οικονομική κρίση ανάγκασε χιλιάδες οικογένειες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια ικανοποίηση νιώσαμε και οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες προς τον λαό της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου κι όχι μόνο,  για την πολύ  μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του στον έρανο συλλογής τροφίμων που διεξήγαγε η Μητρόπολις μας και τα οποία έχουν παραδοθεί.

Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί και η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι αδελφοί μας στην Ελλάδα συνεχίζεται, και μόνο ο Θεός ξέρει για πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Επομένως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να θεωρήσουμε ότι πράξαμε το καθήκον μας, μένοντας ασυγκίνητοι, αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σαν χριστιανοί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους αδελφούς μας από το περίσσευμα κι από το υστέρημα μας, φανερώνοντας έτσι την «αξόδευτη» αγάπη μας προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Μόρφου και τους οργανωμένους φορείς του Διαμερίσματος Μόρφου, διεξάγουν έρανο συλλογής τροφίμων από τη 23η μέχρι την 29η  Απριλίου 2012, υπό την ονομασία «Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την Ελλάδα.

Τα τρόφιμα θα αποσταλούν στον Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και στον Δήμο Ορεστιάδας και την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας.

Τα είδη των τροφίμων τα οποία θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του εράνου είναι τα ακόλουθα: Μακαρόνια, ρύζι, γάλα ( σκόνη-ζαχαρούχο), ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, λάδι (ελαιόλαδο), παιδικές τροφές και δημητριακά.

Απευθύνουμε, θερμή πατρική έκκληση προς τα φιλάνθρωπα αισθήματα όλων των κατοίκων της ελεύθερης περιοχής Μόρφου και όλους τους πρόσφυγες του Μορφίτικου Κάμπου, όπως προσφέρουν γενναιόδωρα στο «Καραβάνι Αλληλεγγύης», επαναλαμβάνοντας το Ευαγγελικό: «Πείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψασα, καὶ ἐποτίσατέ με…Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ’ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».
                                                                   

Ο Μητροπολίτης
† Ο Μόρφου Νεόφυτος.

 

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/ekky/6167-orfou-neofutoskarabani-allilegguis-gia