Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σύντομα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης

25 Απριλίου 2012

Σύντομα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης

Μια… ανάσα πριν την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου της βρίσκεται η Μητρόπολη Μυτιλήνης. Μετά από πρωτοβουλία της Μητρόπολης και ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να προσφέρει μερίδες φαγητού σε απόρους της πόλης, συνεχίζει θέλοντας να βοηθήσει ακόμη περισσότερο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό, οι διαδικασίες για να ανοίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης ολοκληρώνονται, σύμφωνα με τον π. Γρηγόριο Πολύμο, ο οποίος είναι ένας εξ αυτών που διευθύνουν τον τομέα της φιλανθρωπίας και του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως.

Στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζει την ορθόδοξη χριστιανική αδελφότητα «Ευσέβεια», στην οδό Τερπάνδρου στη Μυτιλήνη, θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με στόχο να ανακουφίσει ανθρώπους που δεν έχουν τα προς το ζην. Με τη βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης, οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, αφού γίνονται οι ελαιοχρωματισμοί και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα ράφια, ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος για να υποδεχθεί κόσμο. Στο Παντοπωλείο θα διατίθενται τρόφιμα, είδη ρουχισμού και, αν υπάρχουν, μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές.

Πολλαπλασιάζονται οι έχοντες ανάγκη
«Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, οι οποίες μάς έχουν φέρει πιο κοντά στο συνάνθρωπο», αποδίδει ο π. Γρηγόριος τη θετική έξαρση του εθελοντισμού τον τελευταίο καιρό στο νησί, ευελπιστώντας να υπάρχουν φορείς και εθελοντές να βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους, ο αριθμός των οποίων πολλαπλασιάζεται αντί να μειώνεται. Το πλαφόν που έχουν βάλει οι αρμόδιοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως για να θεωρηθεί κάποιος άπορος και να έχει πρόσβαση στα τρόφιμα, είναι ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, σε περιπτώσεις που χρειάζεται, σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς θα γίνονται και επί τόπου έρευνες σε σπίτια, ώστε να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει και αν, εκτός από φάρμακα, χρειάζονται και άλλες υπηρεσίες, όπως λ.χ. ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εκτός αυτών, οι υπεύθυνοι του Παντοπωλείου, όπως είπε στο «Ε» ο π. Γρηγόριος, θα στηρίζονται και στην έκθεση των εφημερίων της πόλης, καθώς εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα ποιοι από τους ενορίτες τους αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και θα συντάσσουν μια έκθεση η οποία θα παρουσιάζει τους απόρους που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Τα προϊόντα που θα διατίθενται, θα προέρχονται από προσφορές πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ στόχος των αρμοδίων είναι μετά τη λειτουργία του Παντοπωλείου στην πόλη της Μυτιλήνης, να δημιουργηθούν και παραρτήματα σε περιοχές όπως η Αγιάσος, η Γέρα κ.λπ., βοηθώντας εκείνους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Για προσφορές, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Μητρόπολης στο τηλέφωνο 22510 28514.
Ετικέτες Κοινωνικό παντοπωλείο.

Πηγή: http://www.emprosnet.gr/article/31959-syntoma-koinoniko-pantopoleio-tis-mitropolis-mytilinis