Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Νέα εξαγωγικά βήματα από την Κρι Κρι

27 Απριλίου 2012

Νέα εξαγωγικά βήματα από την Κρι Κρι

Εξαγωγές παγωτού σε Ισραήλ και Κονγκό και επέκταση σε νέες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη από την σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, που παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων το α΄τρίμηνο.

της Αθανασίας Μπίδιου

abidiou@voria.gr

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της προχωρά η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι η οποία εν μέσω της δραματικής πτώσης της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά κατέγραψε το α΄τρίμηνο του 2012 αύξηση των πωλήσεων σε επίπεδο ομίλου της τάξεως του 10% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι οπότε διαμορφώθηκε σε 8,17 εκατ.ευρώ.

Η εταιρεία σχεδιάζει επέκταση σε νέες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη, ενδυναμώνει τη θέση της στα Βαλκάνια, αυξάνει τις εξαγωγές της στο Ιράκ, ενώ κάνει διερευνητικά βήματα σε νέες αγορές σε ό,τι αφορά στο παγωτό. Μάλιστα, η Κρι Κρι υλοποίησε πρόσφατα μικρές παραγγελίες σε Ισραήλ και Κονγκό. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, υπάρχει ενδιαφέρον και παρουσιάζονται ευκαιρίες για εξαγωγές παγωτού σε πιο μακρινές αγορές καθώς δεν υπάρχει το εμπόδιο με την ημερομηνία λήξης.

Σε ό,τι αφορά τα γιαούρτια, η Κρι Κρι επικεντρώνεται στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Τα αποτελέσματα από την αγορά της Γερμανίας όπου η εταιρεία έχει τοποθετήσει το στραγγιστό και το πρόβειο γιαούρτι της σε δυο μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με συνολικά 2.000 σημεία πώλησης είναι πολύ θετικά. Στόχος, σύμφωνα με τον κ.Τσινάβο, είναι η εταιρεία να μπει με εφαλτήριο τη Γερμανία στις γειτονικές αγορές.

Στην παρούσα φάση, η Κρι Κρι ενδυναμώνει τη θέση της στην αγορά παγωτού της Βουλγαρίας μέσω της θυγατρικής της Kri Kri Bulgaria με στόχο να φθάσει τα 2.000 ψυγεία παγωτού. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια με οργανωμένα δίκτυα διανομής τόσο στο παγωτό όσο και στο γιαούρτι σε Αλβανία, Ρουμανία και πΓΔΜ  ενώ από το 2011 ξεκίνησε να έχει παρουσία με λίγα σημεία στη Σερβία.
 
Η γαλακτοβιομηχανία από την έδρα της στις Σέρρες σχεδιάζει την παραγωγική της επέκταση με μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στο Ιράκ, όπου ήδη δραστηριοποιείται εμπορικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα και για τον σκοπό αυτό έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία από κοινού με τοπικό εταίρο. Τα σχέδια για την παραγωγική δραστηριότητα έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της γραφειοκρατίας στην έγκριση των οικοδομικών αδειών.

Εντός των ελληνικών συνόρων οι προβλέψεις για την αγορά παγωτού είναι απαισιόδοξες εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων που ενισχύει την αγορά private label και της αβεβαιότητας για την τουριστική κίνηση. «Μετά από τη συνεργασία μας με τη Mars έχουμε αυξήσει τα σημεία μας ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα και αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά», σημειώνει ο κ.Τσινάβος.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=90369