Άγιον Όρος

Αγιασμός στο Δήμο Χαλανδρίου από Αγιορείτη Γέροντα

2 Μαΐου 2012

Αγιασμός στο Δήμο Χαλανδρίου από Αγιορείτη Γέροντα

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους κατόπιν αδείας εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετέλεσε τον αγιασμό του Δημοτικού

Καταστήματος του Δήμου Χαλανδρίου, παρόντων του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κουράση, των αντιδημάρχων για θέματα παιδείας, οίκονομικών, τεχνικών έργων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του πρώην Δημάρχου κ. Ζαφειροπούλου και όλων των υπαλλήλων του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Καθηγούμενος προσφωνώντας τον κ. Δήμαρχο και τους παρευρισκομένους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κουράγιο στη νέα τους διακονία και υπομονή στο έργο τους. Ακολούθησε μικρή δεξίωση και κέρασμα στο γραφείο του κ. Δημάρχου, όπου ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Χρυσόστομο για την ευλογία που προσέφερε στον ίδιο και στους υπαλλήλους και στο Δημαρχιακό Μέγαρο ως κληρικός αγιορείτης αλλά και ως παλαιός γόνος του Χαλανδρίου, μιας και ο παππούς του Χρήστος Στυλιανού Κατσουλιέρης ήταν ο πρώτος Πάρεδρος και αργότερα Δήμαρχος Χαλανδρίου, του οποίου το όνομα φέρει κεντρική οδός στο Χαλάνδρι.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης προέρχεται από παλαιά χαλανδριωτική οικογένεια και εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Είναι από τα πρώτα στελέχη του Συλλόγου Φίλων της Μονής μας και ευχαρίστως φέτος έχει διαθέσει την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου (Δαναϊδών και Αντιγόνης) για την εκδήλωση της κοπής της πίττας του Συλλόγου στις επτά το άπόγευμα της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2011.

 

Πηγή: http://synodoiporia.blogspot.com/2012/05/blog-post_9635.html