Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επικίνδυνες οι είσοδοι στα πεδία βολής προειδοποιεί το Υπουργείο Αμυνας

2 Μαΐου 2012

Επικίνδυνες οι είσοδοι στα πεδία βολής προειδοποιεί το Υπουργείο Αμυνας

Το Υπουργείο Αμυνας υπενθυμίζει με ανακοίνωση ότι απαγορεύεται η είσοδος στα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης μη εκραγέντων βλημάτων, γεγονός το οποίο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για όσους παράνομα και χωρίς έγκριση εισέρχονται σε αυτά.

Τονίζοντας πως οι περιοχές εντός των πεδίων βολής είναι άκρως επικίνδυνες, λόγω της σχεδόν καθημερινής εκπαίδευσης του προσωπικού και των Μονάδων της Δύναμης με ασκήσεις, βολές με πραγματικά πυρά και λοιπές δραστηριότητες, αναφέρει ότι τα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς οριοθετούνται με ενδεικτικές πινακίδες και χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας το Υπουργείο Αμυνας υπενθυμίζει πως σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 50Β του Ποινικού Κώδικα, η είσοδος στα πεδία βολής είναι ποινικό αδίκημα και προς αποφυγή δυστυχημάτων καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να εισέρχονται στα πεδία βολής.

 

Πηγή: http://www.onlycy.com/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE