Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε «συναγερμό» και η Λεμεσός εν όψει Προεδρίας

2 Μαΐου 2012

Σε «συναγερμό» και η Λεμεσός εν όψει Προεδρίας

Μέρος μιας επιτυχημένης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθίσταται η Λεμεσός, αφού αναμένεται να φιλοξενήσει δεκάδες συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ήδη άρχισαν οι προετοιμασίες για την υποδοχή των  πέντε περίπου χιλιάδων ευρωπαίων που θα κατακλύσουν το εξάμηνο αυτό τα παραλιακά ξενοδοχεία.

Το θέμα απασχόλησε το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Μείζονος Λεμεσού, εκπροσώπων Κοινοτήτων, του ΚΟΤ, του ΕΒΕΛ, του ΠΑΣΥΞΕ, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, της ΠΟΒΕΚ, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, της Αστυνομίας, του ΤΕΠΑΚ, του Συνδέσμου Οδηγών Ταξί και των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια καταρχήν ενημέρωση από το Δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου και τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, Αλέκο Ορουντιώτη, γύρω από τις ημέρες που η Λεμεσός θα βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω της διεξαγωγής συνεδρίων ή πολιτιστικών εκδηλώσεων, με πρώτο την εναρκτήρια τελετή ανάληψης της Προεδρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο αρχαίο Κούριο.

Στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν σε δύο ξενοδοχεία της πόλης 28 συνέδρια τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και συνολικά αναμένεται να τα παρακολουθήσουν 2.400 σύνεδροι. Ο δε αριθμός των ατόμων που θα επισκεφθεί τη Λεμεσό το εξάμηνο υπολογίζεται να φτάσει τις 5.000 και ήδη έχουν παρουσιαστεί κάποιες ελλείψεις σε κλίνες, ωστόσο όπως ευχήθηκε ο κ. Ορουντιώτης, θα εξευρεθούν λύσεις και το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σύντομα.

Στο πλαίσιο Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, θα επισκεφθούν πεζοί το κέντρο της πόλης στις 7 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να δουν από κοντά και έργα που γίνονται στη Λεμεσό με συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στις 23 και 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Ατυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΣ της ΕΕ ενώ το βράδυ της 24ης, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην περιοχή του κάστρου. Στη Λεμεσό θα βρίσκονται επίσης στις 7 Σεπτεμβρίου οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην περιοχή του Κάστρου και θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην ίδια περιοχή.

Δύο Υπουργικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε ξενοδοχεία της Λεμεσού, η πρώτη στις 9 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις 8 Οκτωβρίου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπαρόζο, όπου θα συζητηθεί η θαλάσσια πολιτική και θα υιοθετηθεί ”Η διακήρυξη της Λεμεσού”.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, η Λεμεσός θα φιλοξενήσει πλειάδα άλλων συνόδων και εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία και ήδη άρχισαν να λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη, ώστε να μπορέσει επάξια να φιλοξενήσει τους ευρωπαίους επισκέπτες, ενώ όλοι οι φορείς δήλωσαν έτοιμοι να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/politics/485777