Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μειωμένες οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα

11 Μαΐου 2012

Μειωμένες οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα

 
Ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 7%. Πού καταγράφονται μειωμένες τιμές και ποιες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων.

Αισθητή μείωση παρατηρείται στις τιμές των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ελλάδα για το μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago Hotel Preis Index (tHPI).

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών για το μήνα Μάιο για την Αθήνα παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 10% (τιμή 87 ευρώ), ενώ και για τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μείωση της τάξεως του 7% (τιμή 87 ευρώ).

Η μεγαλύτερη μείωση ωστόσο στις τιμές για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται στην Πάρο, της τάξεως του 23% (τιμή 43 ευρώ).

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για το μήνα Μάιο να επισκεφτούν τη Μύκονο θα πληρώσουν κατά μέσο όρο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 83 ευρώ, τιμή μειωμένη κατά 17% σε σύγκριση με τη τιμή για το μήνα Απρίλιο (93 ευρώ).

Μικρή μείωση της τάξης του 2% παρουσιάζουν οι τιμές στη Σαντορίνη ( 84 ευρώ) σε σχέση με τις τιμές του Απριλίου (86 ευρώ), ενώ και στη Ρόδο επίσης παρατηρείται μικρή πτώση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 3% ( μέσος όρος τιμών Μαΐου 64 ευρώ, τιμή Απριλίου 66 ευρώ).

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών στο Ναύπλιο όπου παρατηρείται δραματική αύξηση της τάξεως του 34% σε σχέση με το μήνα Απρίλιο (τιμή Απριλίου 103 ευρώ, τιμή Μαΐου 157 ευρώ).

Όσοι πάλι επιλέξουν να επισκεφτούν την Κέρκυρα θα κληθούν να πληρώσουν για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 99 ευρώ (αύξηση 4%) σε σχέση με τη μέση τιμή του Απριλίου ( 95 ευρώ).

Ο μέσος όρος τιμών στην Κρήτη παρουσιάζει μείωση, (Χανιά: 4% χαμηλότερα από ότι τον Απρίλιο, μέση τιμή: 70 ευρώ, Ηράκλειο: 3% μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο, μέση τιμή: 88 ευρώ), εκτός από την Ελούντα της Κρήτης όπου εκεί οι τιμές ακολουθούν ανοδική πορεία κατά 1% και μέση τιμή για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στα 184 ευρώ.

Αντίθετα οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη ακολουθούν ανοδική πορεία. Σε χώρες όπως η Φιλανδία (157 ευρώ, αύξηση 37%), Ρουμανία (92 ευρώ, αύξηση 28%) και Σουηδία (178 ευρώ, αύξηση 26%) παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη για το μήνα Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=92352