Γενικά Θέματα

Το ρόδι όπλο κατά του καρκίνου του προστάτη

25 Μαΐου 2012

Το ρόδι όπλο κατά του καρκίνου του προστάτη

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του ροδιού μπορεί να είναι ευρέως γνωστά λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών του, όμως μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αποκαλύπτει πωε οι θετικές του επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ περισσότερες η κατανάλωσή του φαίνεται πως μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση του καρκίνου.

Ο χυμόε ροδιού, σύμφωνα με τουε επιστήμονεε, περιέχει συστατικά ικανά να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Πρόκειται για λιπαρά οξέα, τα οποία παρεμβαίνουν στο χημικό μηχανισμό των καρκινικών κυττάρων και σταματούν την εξάπλωσή τουε. Συγκεκριμένα, ασθενείε με καρκίνο του προστάτη που συμμετείχαν στην έρευνα, και κατανάλωσαν χυμό ροδιού κατάφεραν να εμποδίσουν τα καρκινικά κύτταρα να εξαπλωθούν στα οστά.

Ο καθηγητήε Allan Pantuck που ηγήθηκε τηε έρευνας ελπίζει πωε αυτή η μορφή θεραπείας μπορεί να καθυστερήσει τουε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη στο να χρησιμοποιήσουν άλλεε θεραπευτικέε μεθόδους, όπωε ορμονοθεραπεία και χημειοθεραπεία ή ακόμα και να τους απαλλάξει τελείως απ΄ αυτές.

Επιπλέον, είναι αισιόδοξος πως ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει σε άλλες μορφές καρκίνου. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά πως: «Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνεε που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στιε μεταστάσειε άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στον χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου».

 

 

Πηγές: www.universityofcalifornia.edu, Το Βήμα

Αντιγραφή από: artion magazine, Περιοδικό για τη ζωή, τη γνώση, την πνευματικότητα, Τεύχος 1ο, Σεπτέμβριος 2011, Καλαμαριά