Γενικά Θέματα

Ιδέες για καταπληκτικές …. Σ/Κ αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

26 Μαΐου 2012

Ιδέες για καταπληκτικές …. Σ/Κ αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

Μπορεί ο καιρός να μας… εμπαίζει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, έχουμε μπει για τα καλά σε τροχιά διακοπών, με την άδεια βέβαια να αργεί να έρθει…

Πολλοί από εμάς, ονειρευόμαστε παραλίες, cocktails και ταβερνάκια δίπλα στο κύμα φορώντας κατά βάση το μαγιό και όλα αυτά, ενώ κοιτάμε έξω από το παράθυρο του γραφείου…

Το BriefingNews όμως, όπως πάντα σας σκέφτεται…

Μέχρι να έρθει εκείνη η ευλογημένη η ώρα που θα δηλώνεις αδειούχος μέσα στο βαπόρι, σας δίνει ιδέες για να εκμεταλλευθείς τα ζεστά Σαββατοκύριακα με αποδράσεις σε προορισμούς που βρίσκονται μια ανάσα από το κλεινόν άστυ.

ΣΠΕΤΣΕΣ

Το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Αργοσαρωνικού αποτελεί σταθερή αξία για μίνι διακοπές ίσα να πλατσουρίσεις τα πόδια σου στο νερό.

Είτε πας από Πειραιά είτε φτάσεις στην Κόστα κοντά στο Πόρτο Χέλι και πάρεις το φέρι-μποτ ή θαλάσσιο ταξί για να περάσεις απέναντι, το σίγουρο είναι ότι το η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο νησί και έτσι θα καβαλήσεις το ποδήλατο ή τη «γουρούνα»,άντε και την άμαξα αν είσαι ρομαντικός.

Στη γενέτειρα της μοναδικής ναυάρχου στην παγκόσμια ιστορία, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, θα περάσεις καλά τη μέρα αλλά ιδιαίτερα τη νύχτα. Τα μπαράκια στο Παλιό Λιμάνι σου υπόσχονται ένα αξέχαστο nightlife.

ΥΔΡΑ

Το έτερο διαμάντι του  Αργοσαρωνικού κόλπου φημίζεται για τα γαϊδουράκια αντί για τις «γουρούνες» ως μέσο μεταφοράς αν και ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσεις τα πλακόστρωτα σοκάκια με τις φούξιες βουκαμβίλιες να κρέμονται σαν τσαμπιά στους φράχτες των σπιτιών είναι… το πόδι.

Στην Ύδρα το μάτι σου θα χορτάσει από τα επιβλητικά παραδοσιακά αρχοντικά και εσύ θα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που θα επιστρέψει στο γκρίζο τοπίο της Αθήνας. Τουλάχιστον θα γυρίσεις χορτασμένος από μπάνιο και φρέσκο ψάρι.

ΑΙΓΙΝΑ

Μην περιμένεις το φεστιβάλ φιστικιού κάθε φθινόπωρο για να επισκεφθείς την Αίγινα.

Πετάξου  τώρα που σκάνε οι πρώτες ζέστες μέσα σε μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Το νησί των ζωγράφων και των ποιητών σου δίνει γκάμα επιλογών: παραλίες, ψαροταβέρνες, καφέ στην ενδοχώρα, βόλτες με τα γκέμια των αμαξάδων.

ΠΟΡΟΣ

Από αξέχαστους αστέρες του  παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, όπως Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Χορν, Αυλωνίτης, Βασιλειάδου μέχρι ο cult πρωταγωνιστής των ‘80s Γκουσγκούνης, η έβδομη τέχνη made in Greece αγαπά το νησί επιλέγοντας το συχνά πυκνά για γυρίσματα ταινιών.

Ωστόσο το στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζήνας ενδείκνυται όχι μόνο για επιτυχημένα πλάνα αλλά και για να ατενίζεις τη θέα της Πελοποννήσου από την αμφιθεατρικά χτισμένη, ομώνυμη πρωτεύουσα του Πόρου όπου βρίσκεται και το λιμάνι. Στα στοπ καρέ περιλαμβάνονται η πρασινάδα, ο ήλιος και η θάλασσα.
ΑΓΚΙΣΤΡΙ

 

Σε περίπτωση που η μίνι απόδραση για σένα σημαίνει καθαρά και μόνο απόλυτη χαλάρωση, τότε το Αγκίστρι είναι το βάλσαμό σου. Κοντινό, ήσυχο, ιδανικό για ζευγαράκια και οικογένειες, το λιγότερο γνωστό νησί του Σαρωνικού έχει το αβαντάζ των ωραίων παραλιών, ωστόσο η φήμη του κάνει καλό στην τσέπη μας καθότι θεωρείται από τους πλέον low budget προορισμούς για τους πρωτευουσιάνους.

ΤΖΙΑ

Το ίδιο βέβαια δε μπορεί να πει κάποιος και για τη Τζια ή αλλιώς Κέα.

Στο κυκλαδίτικο νησί, το οποίο απέχει μόλις μία ώρα από το Λαύριο, θα συναντήσεις κατά βάση πιο φραγκάτες παρέες που αράζουν τα ιστιοπλοϊκά τους στο Βουρκάρι και πετάγονται για μια επική αστακομακαρονάδα στον «Αρίστο» ενώ η βραδιά «σβήνει» στο «Βινύλιο».

Σε περίπτωση που δεν έχεις κάτι σε παντός είδους πλοιάριο, πάρε μαζί το αμάξι ή τη μηχανή αλλά έχε το νου σου στις κοτρώνες των χωματόδρομων γιατί καραδοκούν.

 

Πηγή: http://www.briefingnews.gr/zoh-kai-styl/item/25214