Ορθόδοξη πίστη

Η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων Αυγουστίνου, Μόνικας και Σεραφείμ του Σάρωφ στην Κύπρο – Φωτογραφικό υλικό

29 Μαΐου 2012

Η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων Αυγουστίνου, Μόνικας και Σεραφείμ του Σάρωφ στην Κύπρο – Φωτογραφικό υλικό

 
Με κωδωνοκρουσίες, τιμές και ροδοπέταλα υποδέχτηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στην Κύπρο, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος, της μητρός αυτού Αγίας Μόνικας και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του θαυματουργού.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος μαζί με τους ιερείς της Μητροπόλεως, παραλαμβάνουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων από τον Καθηγούμενο Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, όπου γίνεται η σχετική δέηση στην είσοδο του χωριού. Έπειτα ο Μητρ. Κωνσταντίας κρατώντας τα Ι. Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ και οι ιερείς τα υπόλοιπα Ι. Λείψανα, κατευθύνονται με πομπή προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, όπου και εκεί θα παραμείνουν τα Ιερά Λείψανα έως και τις 12 Ιουνίου 2012.Στην συνέχεια ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν των Ιερών Λειψάνων. Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Αθηναγόρα, αλλά και την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ευλογία που έδωσαν ώστε να μεταφερθούν τα Ιερά Λείψανα στην νήσο Κύπρο προς πνευματική ενίσχυση των πιστών, καθώς και τον Καθηγούμενο Γέροντα Νεκτάριο και τους πατέρες της Μονής.

Ο Γέροντας Νεκτάριος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο για την υποδοχή και την φιλοξενεία και του έδωσε μια εικόνα από το Μοναστήρι του ρώσικης τεχνοτροπίας.

Σήμερα το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού (6:30μ.μ.), θα ομιλήσει ο Γέροντας Νεκτάριος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος με θέμα: «Γίνονται θαύματα σήμερα;».