Γενικά Θέματα

Τα καρύδια κατά των καρδιοπαθειών

1 Ιουνίου 2012

Τα καρύδια κατά των καρδιοπαθειών

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα καρύδια προστατεύουν την καρδιά σας. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως αν τρώτε μία χούφτα καρύδια τέσσερις η πέντε μέρες την εβδομάδα, βοηθάτε στο να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας στον οργανισμό σας.

Τα καρύδια περιέχουν υψηλή ποσότητα μονο-ακόρεστων και πολύ-ακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη στον οργανισμό, ενώ έχουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών οξέων βλαβερών για την υγεία. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε που αποτρέπει την ανάπτυξη πλάκας στις αρτηρίες και σε αργινίνη, ένα συστατικό που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του αίματος και στην αποφυγή θρόμβωσης.

Περιέχουν ακόμη έναν τύπο Ω3 λιπαρών οξέων που προστατεύουν από καρδιοπάθειες εμποδίζοντας τις επικίνδυνες αρρυθμίες της καρδιάς και φυσικές στερόλες, ουσίες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα. Το ίδιο θετικό αποτέλεσμα έχουν και οι ίνες, ένα άλλο συστατικό που βρίσκουμε σε όλα τα είδη καρυδιών.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως υπάρχουν πολύ απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατεύσετε την καρδιά μας. Τρώτε μία ικανοποιητική ποσότητα καρυδιών την εβδομάδα!

 

 

Πηγές: www.cardiologistschoice.com, www.mayoclinic.com

Αντιγραφή από: artion magazine, Περιοδικό για τη ζωή, τη γνώση, την πνευματικότητα, Τεύχος 1ο, Σεπτέμβριος 2011, Καλαμαριά