Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια τα του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία»

2 Ιουνίου 2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια τα του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας τέλεσε στις 15 Μαΐου τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, το οποίο θα δεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2012.

Σε ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι η διεκπεραίωση με επιτυχή τρόπο της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της EE αποτελεί σημαντικό εθνικό στόχο. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι μια επιτυχημένη Προεδρία θα συσσωρεύσει αποθεματικό κύρους και συνεργασίας εντός της

Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάλεσε όλους σε συστράτευση και συνεργασία για την επιτυχή έκβαση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος «Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ για να τελέσουμε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία» και του Κέντρου Τύπου CyPress.

Στους χώρους του υπερσύγχρονου αυτού Συνεδριακού Κέντρου θα κτυπά η καρδιά της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό», συνέχισε, στο χώρο θα διοργανωθούν πέραν των 100 συναντήσεων με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 ατόμων από όλες τις χώρες της EE. Αναντίλεκτα, για τη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων αυτών, η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα απαιτείται να διαθέτει τις απαιτούμενες κτηριακές υποδομές. Υποδομές, οι οποίες να μπορούν να φιλοξενήσουν τις διάφορες συναντήσεις και παράλληλα να προσφέρουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας και φιλοξενίας τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους λειτουργούς του Τύπου, που καλύπτουν επί συνεχούς βάσης όλες τις διεργασίες».

Όπως είπε, η ολοκλήρωση όλων των πιο πάνω διεργασιών κατέληξε στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 26 Φεβρουαρίου 2009, για αξιοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου και μέρους του κτηρίου του πρώην ξενοδοχείου «Φιλοξενία», ως των κτηριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την κυπριακή προεδρία

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης ανατέθηκε στο Τμήμα Δημοσίων Εργων το οποίο, αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο και σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προχώρησε στην ανακαίνιση των χώρων αυτών ώστε να μετατραπούν σε ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, κατάλληλο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κυπριακής Προεδρίας.

«Η επιτυχής και έγκαιρη αποπεράτωση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, του οποίου τα εγκαίνια τελούμε σήμερα, αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που άρχισε το 2007», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

 

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Υπουργείο Εσωτερικών, Λευκωσία – Κύπρος