Άγ. Λουκάς Συμφερουπόλεως & Κριμαίας ο ιατρόςΠολυμέσα - Multimedia

Ιατρόν και ποιμένα Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Λουκά του Ιατρού (video)

8 Ιουνίου 2012

Ιατρόν και ποιμένα Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Λουκά του Ιατρού (video)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GKVIv3SW4VI] Η έκδοση αυτού του βιβλίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την οσιακή κοίμηση του Αγίου πατρός ημών Λουκά του ιατρού και ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του θαυματουργού.
Στον ιδιαίτερα καλαίσθητο σκληρόδετο τόμο περιέχονται σύντομος βίος του Αγίου διανθισμένος με χαρακτηριστικές φωτογραφίες, τα ποιητικά και μουσικά κείμενα των ύμνων της ιεράς ακολουθίας και 2 ψηφιακοί δίσκοι.

ΒΙΒΛΙΟ + 2 CD
ΨΑΛΛΕΙ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΤΡΟΠΟΣ»
ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι εκδόσεις ΚΛΕΙΘΡΟΝ σε συνεργασία με την Ι. Μονή Σαγματά εξέδωσαν αυτόν τον καλαίσθητο τόμο με την ασματική ακολουθία του Αγίου Λουκά του ιατρού.

« Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε στους φιλάγιους και φιλόμουσους αδελφούς την έκδοση αυτή με τον ψηφιακό δίσκο».
(αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ηγούμενος Ι. Μ. Σαγματά)

«O βυζαντινός Χορός Τρόπος, με χοράρχη και δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη προσφέρει στη λατρευτκή σύναξη ως ευώδες θυμίαμα την αγιόλεκτη ποιητική, τονισμένη από παλαιούς και νεώτερους μελουργούς. Μέλη παλαιών συνθετών που κοσμούν την ψαλτική μας παράδοση, όπως ο Ιωάννης ο Γλυκύς, ο Νικηφόρος ο Ηθικός, ο Πέτρος Φιλανθίδης αλλά και συγχρόνων όπως ο Ιωάννης Αρβανίτης και ο Θεοφάνης ο Βατοπαιδινός, συνδυάζονται και καταδεικνύουν την συνέχεια από την παλαιά στην σύγχρονη ψαλτική τέχνη».
(Δημήτριος Χατζηαποστόλου, επιμελητής έκδοσης-αγιογράφος)

« Τα υμνολογικά κείμενα, ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο πλουτισμός τους με τα μελουργήματα παλαιών και σύγχρονων μαϊστόρων, στοιχειοθετούν την αναγωγή και τον αγιασμό των προσευχομένων, τελικό αίτημα και ευχή».
(Κωνσταντίνος Αγγελίδης, Πρωτοψάλτης)

H εκτύπωση του βιβλίου έγινε στις Γραφικές Τέχνες «ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε.»
(σελίδες 128, σχήμα 14.5Χ21.5, τιμή 18,00 ευρώ).

Πληροφορίες: Xαράλαμπος Θεοδώρου, τηλ.: 210 32 26 343, sales@enploeditions.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πηγή:http://www.synodoiporia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_923.html