Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

O Νέος Πολωνός Πρέσβυς στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως Αθηνών

9 Ιουνίου 2012

O Νέος Πολωνός Πρέσβυς στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως Αθηνών

Ο μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος την Κυριακή της Πεντηκοστής 3 Ιουνίου 2012, λειτούργησε, ομίλησε, χοροστάτησε στον Εσπερινό, διάβασε τις ευχές της Γονυκλισίας και καλωσόρισε τον νέο πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Προ του πέρατος της Θείας λειτουργίας, τέλεσε τη χειροθεσία σε αναγνώστη του Δημητρίου Μπαρμπαρή, σπουδαστού Βυζαντινής Μουσικής, ενώ κατά το τέλος του Εσπερινού απένειμε το μετάλλιο της ενορίας μετά επαίνου τιμής ένεκεν, στον Σύμβουλο της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Πολωνίας και Επικεφαλής του Πολιτικού-Οικονομικού Τμήματος, Andrzej Jankowski.
Προηγουμένως είχε γίνει επίσημη υποδοχή στο Ναό, του νέου πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Maciej Krych, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από την σύζυγο του Renata, τον Σύμβουλο Andrzej Jankowski μετά της συζύγου του Hanna, τον πρόξενο Piotr Strutynski, και άλλους Πολωνούς διπλωματικούς.
Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ευθύμιο για την παρουσία του και την εφετινή Πεντηκοστή στο Ναό,  υπεδέχθει τον νέο πρέσβη ευχόμενος για καρποφόρα θητεία στην Αθήνα και ανακοίνωσε την βράβευση εκ μέρους της ενορίας του Συμβούλου Jankowski, για την καλή συνεργασία του με την ενορία, στην διαχείριση της φιλοξενίας ορθοδόξων Πολωνών Νέων κατά το παρελθόν καλοκαίρι.
Ο Σύμβουλος Jankowski αντιφωνώντας, ευχαρίστησε για την τιμή και σημείωσε πως χάριν της συνεργασίας μας, γνώρισε καλύτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας και τις δραστηριότητές της.
Ο Πρέσβης Krych προσφωνώντας, ευχαρίστησε για την υποδοχή και υπεσχέθη την συνέχιση της συνεργασίας της πρεσβείας με την ενορία, όπως αυτή αναπτύχθηκε ιδιαίτερά τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως ο ίδιος πρόσφατα ήρθε πιο κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, αφού εγκαταστάθηκε και κατοικεί κοντά στο ιερό όρος των Ορθοδόξων στην Πολωνία, την Γραμπάρκα.
Μετά το πέρας των ακολουθιών παρετέθει πρόγευμα προς τιμήν του πρέσβη, στο οποίο παρακάθισαν έκτος του Μητροπολίτου και των πολωνών επισήμων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιουπόλεως  Ιωάννης Πούλος.
Την διακονία των μεταφράσεων υπηρέτησε ο γραμματέας της επιτροπής διορθοδόξου επικοινωνίας της ενορίας, Patryk Panasiouk.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως