Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο

18 Ιουνίου 2012

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο

Με κάθε λαμπρότητα, όπως άλλωστε ορίζει και η εκκλησιαστική τάξη, έγιναν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, τα

θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, που βρίσκεται στην περιοχή Πλατύ του

Δήμου Αγλαντζιάς στην Λευκωσία και κτίστηκε στα πρότυπα των αρχαίων ξυλόστεγων βασιλικών.

Πλήθος πιστών, που από νωρίς κατέκλυσε τον Ιερό χώρο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας παρακολούθησε με κατάνυξη, αλλά και χαρά, τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων, καθώς και τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που ακολούθησε, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Λίγο πριν το πέρας του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος, μίλησε στο πλήθος των πιστών, κάνοντας λόγο για τον χειροποίητο και τον αχειροποίητο ναό, για την σχέση μεταξύ τους, την σημασία και τον σκοπό τους στην εκκλησιαστική μας ζωή και την πορεία της σωτηρίας μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τους ιερείς της ενορίας του Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς και τον αρχιτέκτονα του έργου για τον ζήλο που επέδειξαν για να έχουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό τον υπέροχο άγιο χειροποίητο ναό, ώστε εμείς ως αχειροποίητοι ναοί να αγιαζόμαστε μέσα στην χάρη του Θεού».

Τέλος ευχήθηκε σε όλους «δια πρεσβειών της Αγίας Βαρβάρας να μας αξιώνει να πετύχουμε τον σκοπό μας που είναι η ένωση μας με τον Θεό, να γίνουμε ναός του Θεού, να αγιαζόμαστε και να σωθούμε. Αμήν».

Ο π. Γεώργιος Σεργίδης, ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας του Αποστόλου Ανδρέου, στην οποία υπάγεται και ο ναός της Αγίας Βαρβάρας, στη σύντομη προσλαλιά του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας τους κτήτορες και όλους όσους βοήθησαν στην αποπεράτωση του, επαινώντας όλες αυτές τις προσπάθειες και ευχήθηκε υγεία ψυχής και σώματος και να καταστούν όλοι ναοί Θεού ζώντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον εν λόγω ιερό ναό εκτίθεται για προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας και θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και τις 22 Ιουνίου διάφορες εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες.

 

 

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-kiproy/12905-thiranoixia-karpasias-christoforos