Γενικά Θέματα

Sightseeing Thessaloniki σε 80 λεπτά

25 Ιουνίου 2012

Sightseeing Thessaloniki σε 80 λεπτά

 
Ταξίδι στην ιστορία και τα αξιοθέτα της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι τουρίστες με δύο λεωφορεία ανοιχτού τύπου. Δείτε τον χάρτη.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Περιήγηση στα μνημεία και αξιοθέατα, με λεωφορεία ανοιχτού τύπου, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πλέον οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την πόλη και την ιστορία της μέσα σε 80 λεπτά.

Πρόκειται για τον «Αποκλειστικό φορέα περιήγησης», Thessaloniki sightseeing, που λειτουργεί από τον Μάρτιο στην πόλη και προσφέρει μια ολοκληρωμένη ξενάγηση σε οκτώ ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, οι οκτώ στάσεις που κάνουν τα λεωφορεία είναι: Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, ναός Αγίας Σοφίας, ναός Αγίου Δημητρίου, Βυζαντινά Κάστρα, Καμάρα, Πλατεία Αριστοτέλους και λιμάνι.

«Ήταν κάτι που έλειπε από την Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν απαραίτητο για τον τουρίστα και ειδικά γι΄ αυτόν που έρχεται για λίγες μέρες ή για λίγες ώρες να δει τα αξιοθέατα» τόνισε στη Voria.gr η υπεύθυνη της εταιρείας Ιωάννα Τουλκερίδου.

Τα δύο λεωφορεία ανοιχτού τύπου της εταιρείας πραγματοποιούν ξεναγήσεις από τις 9 το πρωί από το Λευκό Πύργο έως τις 8 το βράδυ, με συχνότητα δρομολογίων ανά 40 λεπτά.

Τα πράσινα λεωφορεία δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της. Οι επισκέπτες, αξιοποιώντας τις προγραμματισμένες στάσεις, μπορούν να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να κάνουν μία σύντομη περιήγηση στα ομορφότερα σημεία της πόλης..

Η περιήγηση διαρκεί σε 80 λεπτά, ενώ οι επιβάτες – τουρίστες έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαδρομής επεξηγηματικής αφήγησης σε 8 διαφορετικές γλώσσες. «Οι επιβάτες – τουρίστες φοράνε τα ακουστικά και ακούνε την ξενάγηση στη γλώσσα που επιλέγουν» σημείωσε.

Το ταξίδι στην ιστορία και τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης κοστίζει από 6 – 9 ευρώ για τους ενήλικες και για τα παιδιά άνω των πέντε ετών 3 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Τιμές εισιτηρίου μίας ημέρας (Δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να ανεβοκατεβαίνουν στις στάσεις «hop on – hop off»)
• Για παιδιά έως 4 ετών – Δωρεάν.
• Για παιδιά από 5 έως 14 ετών – τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.
• Για Ενήλικες – τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ.

Special Offer
• Μία βόλτα χωρίς Hop on – Hop off με μόλις 6 ευρώ.

Οι τουρίστες ή και οι Θεσσαλονικείς που θα θελήσουν να γνωρίσουν περισσότερο την πόλη, μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια είτε από το κιόσκι της εταιρείας που βρίσκεται κοντά στο Λευκό Πύργο, είτε σε κάθε στάση από τον οδηγό. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της εταιρείας, το εγχείρημα βρήκε θετική ανταπόκριση έως σήμερα από τους τουρίστες.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=98139