Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Την έγκριση του Λιβάνου για κοινή ΑΟΖ περιμένει η Κύπρος

28 Ιουνίου 2012

Την έγκριση του Λιβάνου για κοινή ΑΟΖ περιμένει η Κύπρος

Την έγκριση από τη Βουλή του Λιβάνου αναφορικά με τη συμφωνία για την κοινή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Κύπρου-Λιβάνου περιμένει η Λευκωσία, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την Τρίτη σε συνέδριο για την ενέργεια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου Gebran Bassil, ο οποίος παρευρέθηκε και μίλησε στο συνέδριο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αναμένουμε σύντομα την έγκριση από τη Βουλή του Λιβάνου της συμφωνίας μας για την κοινή ΑΟΖ των λαών μας γιατί προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τη φιλική χώρα του Λιβάνου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι «έχει υπογραφεί και συμφωνία με την Αίγυπτο και θέλω να χαιρετίσω το γεγονός, παρουσία της Πρέσβειρας της Αιγύπτου εδώ, να πω ότι σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο έχουμε συμφωνήσει ότι όχι μόνο θα διατηρήσουμε τις αδελφικές μας σχέσεις, αλλά θα τις αναπτύξουμε και θα τις εμβαθύνουμε περαιτέρω».

«Ο θαλάσσιος χώρος της ανατολικής Μεσογείου μπορεί να μετατραπεί σε χώρο κοινών συνόρων και συμφερόντων για όλους μας, προσφέροντας προοπτικές ειρήνης, ευημερίας και προόδου στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε.

 

Πηγή: http://www.pygmi.gr/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CF%80/