Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ξυπνήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Η FIBA αναγνώρισε τα Σκόπια ως “Μακεδονία”!

4 Ιουλίου 2012

Ξυπνήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Η FIBA αναγνώρισε τα Σκόπια ως “Μακεδονία”!

Wake up! The FIBA recognizes Skopje as Macedonia

Despierta! La FIBA reconocen como Macedonia Skopje

Wach auf! Die FIBA erkennt Skopje als Mazedonien an!

Σε ποια άλλη γλώσσα πρέπει να το πούμε για να κινητοποιηθεί επιτέλους κάποιος από τους ιθύνοντες;;;;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από εχθές το βράδυ ΕΔΩ, κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ομάδα των Σκοπίων αναφέρεται από την διεθνή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης FIBA  με τη συντομογραφία MKD.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα Σκόπια δεν αναφέρονται σαν “Μακεδονία” μόνο στη συντομογραφία αλλά και στην επίσημη ονομασία της χώρας.

Πάει δηλαδή το FYROM…έμεινε στα χαρτιά και προς εσωτερική κατανάλωση για να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Στο σκάνδαλο αναφέρθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για το προολυμπιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, τα Σκόπια καταχωρούνται ως ”MKD” αντί για ”FYROM”, όνομα με το οποίο ως πρότινος αναφέρονταν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Επειδή δεν πρόκειται για μια προκλητική πρωτοβουλία της γείτονος χώρας αλλά για την έκφραση μιας ”θέσης” εκ μέρους μιας διεθνούς έγκυρης αθλητικής ομοσπονδίας προφανώς κατόπιν αποτελεσματικών πιέσεων, είναι επείγουσα και αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού να αντιδράσει με τον πλέον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Ζώης.

Πηγή: http://news.princeoliver.com/2012/07/03/greece/569674/xipniste-epiteloys-i-fiba-anagnwrise-ta-skopia-ws-makedonia/#.T_MrJUgYopg