Γενικά Θέματα

Κύπρος: Ερευνητική Συνεργασία Πανεπιστημίων Νεάπολις Πάφου – Παντείου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

8 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Ερευνητική Συνεργασία Πανεπιστημίων Νεάπολις Πάφου – Παντείου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επιστημονική, ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία εγκαινίασαν το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, διότι για πρώτη φορά ενώνονται οι ακαδημαϊκές δυνάμεις του Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού με στόχο την κάλυψη ενός υπαρκτού κενού σε υψηλού επιπέδου έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία κέντρων αριστείας στην Ανατολική Μεσόγειο».


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις, καθηγητής Ηλίας Ντινένης, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Πάρης Τσάρτας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το πλαίσιο συνεργασίας των τριών πανεπιστημίων, το οποίο αποτελείται από τρεις άξονες.
– Ο πρώτος άξονας είναι κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τόσο σε επίπεδο Μάστερ όσο και σε διδακτορικό επίπεδο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στην Επικοινωνία και στον Πολιτισμό, στην Ανάπτυξη και στην Οικονομική Διαχείριση και στη Νομική Επιστήμη.
Μέσω αυτών των προγραμμάτων δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε επίκαιρα και σύγχρονα επιστημονικά πεδία, όπως ενεργειακή ασφάλεια, πολιτιστική διπλωματία, διαχείριση κρίσεων και διεθνές δίκαιο.
Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα απευθύνονται σε φοιτητές της Κύπρου, της Ελλάδος και στοχεύουν να προσελκύσουν και φοιτητές από άλλες χώρες.
– Ο δεύτερος άξονας της Τριμερούς Συνεργασίας στοχεύει στη διαμόρφωση και εκπόνηση Κοινών Ερευνητικών Προγραμμάτων, κυρίως στις Κοινωνικές Επιστήμες και σε θέματα διεθνούς δικαίου που άπτονται των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

 

Πηγή: http://www.express.gr/news/world/620996oz_20120627620996.php3