Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

5η Μουσική Εκδήλωση του Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας»

9 Ιουλίου 2012

5η Μουσική Εκδήλωση του Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας»

Πηγή: Ρομφέα

Με την αναμενόμενη μεγάλη συμμετοχή και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ., στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου, στη Λευκωσία, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Όμιλος «Απόστολος Βαρνάβας».

Η 5η Μουσική Εκδήλωση του Ομίλου «Απόστολος Βαρνάβας», τελούσε υπό την υψηλή προστασία του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου και στόχος της ήταν και πάλι την ενίσχυση των εμπερίστατων και «των εν ανάγκαις ευρισκομένων» οικογενειών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε το μέλος του ομίλου καθηγητής Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας, μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, ο οποίος αφού επαίνεσε το ζήλο και τη μεγάλη προθυμία των μελών και φίλων του Ομίλου να υπηρετούν τους ενδεείς αδελφούς, μίλησε για την ένθεο απλότητα φέρνοντας παραδείγματα από την καθημερινότητα και τις διηγήσεις των συγχρόνων γερόντων της Ορθοδοξίας και κάλεσε όλους να συνεχίσουν τον ωραίο αγώνα τους.

Η όλη εκδήλωση ήταν μια μέρα χαράς και αγάπης με παιδικό πρόγραμμα, παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και με την συντροφιά των φίλων από την τηλεοπτική σειρά «Λύκε λύκε είσαι εδώ».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα κατά το οποίο οι ηθοποιοί Όλγα Ποταμίτου, Χριστίνα Παυλίδου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Βανδώρου, απέδωσαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων πολλά γνωστά δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια.

Παράλληλα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης διατίθεντο προς πώληση παραδοσιακών εδεσμάτων, φαγητών, γλυκών και ποτών.

Ο Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Όμιλος «Απόστολος Βαρνάβας» ιδρύθηκε στα τέλη του 2007, με πρωτοβουλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντα Γαβριήλ.

Οι κυριότεροι πόροι του Ομίλου, που προέρχονται από εισφορές, εισπράξεις από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και συνδρομές, διατίθενται για τις ανάγκες αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, επιχορήγηση εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό για εγχειρήσεις, παροχή τροφίμων και ένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στήριξη πέρα από οικονομική είναι και ηθική και πνευματική.

Ο Όμιλος στηρίζει επίσης σε αρκετές περιπτώσεις Ορθόδοξες Ιεραποστολές στο εξωτερικό, οργανώνει μηνιαίες ομιλίες, εκδίδει τετράμηνο περιοδικό και προσφέρει πνευματικούς χριστιανικούς συνδέσμους σε εκατοντάδες μέλη και φίλους του.

Πηγή: Ρομφέα