Γενικά Θέματα

Το ακριβότερο ρετιρέ της Νέας Υόρκης

12 Ιουλίου 2012

Το ακριβότερο ρετιρέ της Νέας Υόρκης

Βρίσκεται στη περιοχή Μιντάουν του Μανχάταν, στο κτήριο One57, κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια και το αγόρασε ο πρωθυπουργός του Κατάρ. Βέβαια μέχρι στιγμής το έχει δει μόνο σε μακέτες…

Έκπληξη είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάιο όταν η κατασκευαστική εταιρία Extell είχε ανακοινώσει την πώληση του ρετιρέ στο κτήριο One57 σε μια «πολύ καλή οικογένεια». Και η έκπληξη είχε να κάνει όχι τόσο με τη λογική «ποιος αγοράζει σπίτια με τέτοια οικονομική κρίση», αλλά απλά επειδή το συγκεκριμένο ρετιρέ είναι κατά πολλούς το ωραιότερο και φυσικά ακριβότερο της Νέας Υόρκης – όταν με το καλό τελειώσει η κατασκευή του κτηρίου, γιατί μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο σε μακέτες!

Τελικά το μυστήριο λύθηκε και αποκαλύφθηκε ότι ο κρυφός αγοραστής ήταν ο πρωθυπουργός του Κατάρ Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani (οι φίλοι τον φωνάζουν Al-Thani. Καταλαβαίνεις, μην ρωτάς γιατί…). Ο πολυεκατομμυριούχος σεΐχης έχει δύο γυναίκες, 15 παιδιά και οι φήμες λένε ότι ετοιμάζεται να αγοράσει ακόμα 4 οροφοδιαμερίσματα στο κτήριο One57, προκειμένου να χωράει όλη η οικογένεια. Κάτι, που αν πραγματοποιήσει, θα του κοστίσει συνολικά 250 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: http://www.pkool.gr/2012/07/to-akrivotero-retire-tis-neas-yorkis/