Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ζωγράφειο Λύκειο: Αντίδωρο στην αγάπη σας

15 Ιουλίου 2012

Ζωγράφειο Λύκειο: Αντίδωρο στην αγάπη σας

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

 Νέα Φεβρουάριος-Ιούνιος 2012

    Δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας!

Κοιτάμε πάντα ψηλά!

119 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… με το βλέμμα στο αύριο

ΑΝΤΙΔΩΡΟ  ΣΤΗΝ  ΑΓΑΠΗ  ΣΑΣ!

Οι απόφοιτοί μας που αποφοίτησαν και  ξεχώρισαν  με το ήθος, την επιμέλεια και τıς επιτυχίες τους  διακρίθηκαν μεταξύ των συναποφοίτων τους και μας έκαναν να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Σας ευχαριστούμε παιδιά και σας συγχαίρουμε για τις εξαιρετικές σας επιτυχίες.

1-Αποφοίτησαν από τις σχολές τους με ψηλούς μέσους όρους και πρωτιές οι παρακάτω απόφοιτοί μας:

α-Ρούντης Γιουμουρτάς, Πανεπιστήμιο  Kadir Has,Τμήμα Δημόσιων Σχέσεων

β-Σταύρος Καραγιώργης, Πανεπιστήμιο  Bahçeşehir, Τμήμα  Mαθηματικών και Η/Υ

γ-Στέφανος  Κιουτσούκνιλ, Πανεπιστήμιο  Πάτρας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας

δ-Φίλιππας Κιουτσούκνιλ, Πανεπιστήμιο Bahçeşehir, Τμήμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων

ε-Χριστόφορος Λιάζε, Πολυτεχνείο Yildiz, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών,2008 –  Πανεπιστήμιο Βilgi, Master of Business Administration (MBA), 2012

στ-Θάνος Μπελαλίδης, Πανεπιστήμιο Okan, Τμήμα Διεθνούς Λογιστικής

ζ-Χριστίνα Νταβούλ, Πανεπιστήμιο   Kadir  Has, Τμήμα Αμερικανικής Κουλτούρας και Φιλολογίας

η-Ιωσήφ Νταγλίογλου, Πανεπιστήμιο   Haliç,  Τμήμα Μηχανικών Η/Υ

θ-Χριστίνα Ραπτοπούλου, Πανεπιστήμιο   Haliç, Τμήμα Μεταφραστών

ι-Γιώργος Σενίκογλου, Πολυτεχνείο Işık, Τμήμα Συστημάτων Διοίκησης με Η/Υ

 

2-Πέρασαν με επιτυχία στο τελευταίο έτος:

α- Χρήστος Δαφνοπατίδης, Πανεπιστήμιο  Haliç, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

β– Νίκος Ογρετμένογλου, Πανεπιστήμιο  Haliç, Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων

γ-Παραδίδει την εργασία της και  αποφοιτά τον Σεπτέμβριο  από το Τμήμα Iατρικής του ΑΠΘ η Κωνσταντίνα Καρακάση  

Λίαν προσεχώς θα συνεχίσουμε με τα νέα των υπόλοιπων μαθητών μας.

3-Συγχαρητήρια – ευχές

Α-13.04.2012

Ο Λάκης Βίγκας Ιδρυτής του Ζωγραφείου Λυκείου! Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Β-15.03.2012

Νέο βραβείο στον Παναγιώτη Αμπατζή από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου,  της Άγκυρας.

 

Γ-09.03.2012

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος τίμησε  τον Δάσκαλο του Γένους κ. Δημήτριο Φραγκόπουλο, στην Αίθουσα Τελετών του Ζωγραφείου.

 

Δ-27.05.2012

Κατά την τελετή λήξης της περιόδου 2011-2012, τιμήθηκε ο Διευθυντής της Σχολής μας Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου από τη Φοιτητική Χριστιανική Δράση Θεσσαλονίκης. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε  η παρουσία της περσινής αποφοίτου μας Νατάσας Κόκορη, η οποία συμμετείχε στη χορωδία της ΦΧΔΘ. Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της ΦΑΑΘ, ο Βασίλειος Κ. Ταρλατζής, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, ο Καθ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, και πολλοί άλλοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

 

Ε-Ο καθηγητής της Σχολής μας Αριστοτέλης Τσοκώνας μετέφρασε την ιστορία του Κριτόβουλου του Ίμβριου. Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Heyamola και η εφημερίδα Hürriyet το παρουσίασε ως το καλύτερο βιβλίο του 2012.

ΣΤ-Μετά  από δεκάδες χρόνια και πάλι η ίδρυση ενός ομογενειακού εκδοτικού οίκου μας γέμισε με  αισιοδοξία και χαρά ! Ευχόμαστε Καλή Τύχη στον Εκδοτικό Οίκο «Ιστός».

Ζ-Η Μέλλισα Μπουγιούκανανιάδου έγινε δεκτή και θα συνεχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης  Επιχειρήσεων του  Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

 

Η– Η Ευριδίκη Κοσμάογλου συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πολυτεχνείο Yildiz, στο Τμήμα Οικονομικών.

Θ-Η Τάνια Δεμιρτζόγλου φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Bilgi έγινε δεκτή στο Πρόγραμμα Erasmus του Πανεπιστημίου  Maastricht της Ολλανδίας.

Ι-Πραγματοποίησε με επιτυχία τις συναυλίες του στο αμφιθέατρο της Πόλης (Harbiye Açık Hava) και στο TİM Maslak με την ορχήστρα του Café Aman İstanbul  ο ομογάλακτος αδελφός Στέλιος Μπερμπέρης, των οποίων το cd  κυκλοφορεί από την εταιρία Kalan Music με τίτλο Fasl-ı Rembetiko.

Κ13.06.2012

Ο απόφοιτος μας Αλέξανδρος Μαρούσης βραβεύτηκε στην Αθήνα με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Ερμής»  ως ο καλύτερος σχεδιαστής ιστοσελίδας της εταιρείας OGIL VY.

4-Κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς!

1ο  Μαθητικό Συνέδριο στο Ζωγράφειο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο μαθητικό συνέδριο «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου, στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο διοργάνωσαν από τις 15 έως τις 18

Μαρτίου 2012, το Ζωγράφειο Λύκειο  και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Με το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα  ήρθαν σε επαφή συγγραφείς, πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες με μαθητές από όλη σχεδόν την Ελλάδα και την Πόλη, για την από κοινού μελέτη και προσέγγιση του έργου του Παπαδιαμάντη.

Συγκεκριμένα στο συνέδριο πήραν μέρος 142 μαθητές από 12 σχολεία της Ελλάδας (Γυμνάσιο Σκιάθου, 14ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce,  Γερμανική

Σχολή Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Γεννάδειος Σχολή, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Ιδιωτικά Σχολεία «Άξιον») και 3 της Πόλης (Ζωγράφειο, Ζάππειο, Μεγάλη του Γένους Σχολή),                     40 εκπαιδευτικοί, 3 συγγραφείς (Κώστας Ακρίβος, Ζυράννα Ζατέλη, Θωμάς Κοροβίνης ), 2 ηθοποιοί (Νένα Μεντή, Άγγελος Αντωνόπουλος), 3 κληρικοί (π. Ευάγγελος Γκανάς, π. Βαρθολομαίος Σαμαράς, π. Βησαρίων Κομτζιάς), 6 πανεπιστημιακοί (οι κ. κ. Ερατοσθένης Καψωμένος, Δημήτρης Καργιώτης, Μαρία Ιατρού, Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, Γιώργος Παπαναστασίου, Χρίστος Τσολάκης) και η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ πραγματοποιηθήκαν 8 συνεδρίες, 21 αναγνώσεις διηγημάτων, 1 θεατρική παράσταση, 4 θεατρικά δρώμενα και 1 έκθεση με καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, στις αίθουσες του Ζωγραφείου Λυκείου, σε εκκλησίες αλλά και «εν πλω» στο Βόσπορο.

Στο χαιρετισμό του η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο σύνδεσμoς του Παπαδιαμάντη με την Κωνσταντινούπολιν ανάγεται εις τα πρώτα έτη της λογοτεχνικής του δραστηριότητος, από της δημοσιεύσεως τουτέστι κατά το έτος 1879 του ιστορικού μυθιστορήματός του ‘Η μετανάστις’ εις την εφημερίδα ‘Νεολόγος’ της Πόλεώς μας, την οποίαν ηγάπα και δια την οποίαν γράφει εις κείμενόν του δια την επέτειον της εννεακοσιετηρίδος της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, ότι ενταύθα, εις την Κωνσταντινούπολιν, δηλαδή, ‘ζη και θάλλει η ιερά παράδοσις του μεσαιωνικού Ελληνισμού’ και ‘έχει την κοιτίδα’ της ‘μία υψηλή ποίησις, η ποίησις η χριστιανική, ήτις δεν έπαυσε ποτέ να εμπνέη και να παρηγορή τους θιασώτας αυτής εν τω ανθρωπίνω βίω’. Έκτοτε ο Αλεξάνδρος Παπαδιαμάντης συνεχίζει να είναι παρών εις τα ενδιαφέροντα και τας μελέτας της ενταύθα Ομογενείας, αλλά και εις τα σχολικά αναγνώσματα, συνεχίζει να διδάσκη με τη σεμνότητα και το ήθος, το οποίον αποπνέουν τα πεζογραφήματά του, συνεχίζει να διδάσκη τον πλούτον της ελληνικής γλώσσης, συνεχίζει να δίδη αφορμάς δια εμβάθυνσιν εις το έργον και την ζωήν του».

5-Εκδηλώσεις που θυμόμαστε…

Α-17.02.2012 

3ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΟΥ  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΥ

Όπου συμμετείχαν 10 χορωδίες

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας
  • Χορωδία Διδυμοτειχιτών Θεσσαλονίκης
  • Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλας»
  • Σύλλογος Φίλων Παράδοσης Πανζερβοχωρίων Χαλκιδικής
  • Νεανική Μεικτή Χορωδία Φώτιος ο Μέγας Ι.Ν. Αγ. Φωτίου Θεσσαλονίκης
  • Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης
  • Χορωδία Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής
  • Μεικτή Χορωδία Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  • Μεικτή Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς
  • Χορωδία Παλαιόχωρας
  • Χορωδία Ζωγραφείου Γυμνασίου Λυκείου

Β-08.03.2012

Περιβαλλοντική ημερίδα

Στην αίθουσα τελετών του Ζωγραφείου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Κωνσταντινούπολη-Προποντίδα Χαλκιδική περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής.

Γ-08.03.2012

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε γεύμα στο εστιατόριο Maria’ nın Yeri στο Küçükyalı με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Δ-21.03.2012

Το Γαϊτανάκι της Ποίησης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης στην αίθουσα τελετών Δημητρίου Φραγκόπουλου της Σχολής μας μαθητές, καθηγητές και λάτρεις της ποίησης απήγγειλαν  ποιήματα Πολίτων ποιητών με θέμα την «Πόλη» .

 

Ε-28.03.2012

Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου         

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών  του  Ζωγραφείου  παρακολουθήσαμε στην παλαιά αίθουσα Ses Sineması  που βρίσκεται εντός της στοάς Halep του Πέρα, τη θεατρική παράσταση “Επιστολές από την Ελένη“ από τον θεατρικό  όμιλο BGST.

ΣΤ-06.04.2012

Η Ελευθερία Ελευθερίου και η ΕΡΤ στο Ζωγράφειο

Επισκέφτηκε και μας γέμισε χαρά κι ευθυμία η Ελευθερία Ελευθερίου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EuroVision 2012. Τραγουδήσαμε,  χορέψαμε, μας έκλεψε τις καρδιές  η Κυπριακής καταγωγής Ελευθερία.

Σ’ αγαπήσαμε πολύ Ελευθερία!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζ-07.04.2012, Σάββατο του Λαζάρου

Απολαύσαμε  την παρέα των Γκιορκέμ και  Γιάννη Σαούλη που πραγματοποίησαν μια αξέχαστη συναυλία  με τίτλο «Μέσα στην αυλή του Πελάγους». Ακούσαμε, γλεντήσαμε και συγκινηθήκαμε με τα  κοινά τραγούδια που ενώνουν τις δύο ακτές του Αιγαίο.

Η-10.04.2012, Μεγάλη Τρίτη

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο για την παρακολούθηση  της έψησης του Αγίου Μύρου.

Θ-13.04.2012, Μεγάλη Παρασκευή

Πραγματοποιήθηκε  προσκύνημα 7 επιταφίων  σε ακραίες κοινότητες της επαρχίας Χαλκηδόνος.

Ι-20.04.2012, Ζωοδόχου Πηγής

Πασχαλινή Συναυλία

Απολαύσαμε την ανεπανάληπτη Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία υπό τη διεύθυνση της Ελένης Θεοδωρίδου, μαέστρου της Συναυλίας του Διονύση Σαββόπουλου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη μας καθήλωσε κυριολεκτικά.

Κ-17-20.04.2012

Ταξίδι στην Αθήνα

Κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου – Ευταξία πραγματοποιήθηκε εκδρομή των τελειοφοίτων των τριών λυκείων μας όπου οι μαθητές του Ζωγραφείου ταξίδεψαν μαζί με τον  καθηγητή της Σχολής μας Αντώνη Παριζιάνο. 

Λ-11-15.05.2012

10η Μαθητιάδα Σερρών

Και φέτος το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης φώναξε βροντερά «παρών» στην 10η  Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών. 450 ελληνόπουλα μαθητές από την Ελλάδα και τον κόσμο, σε ένα δημιουργικό χρωματιστό ψηφιδωτό ενέργειας, ευγενούς άμιλλας και εθελοντικού πνεύματος. Μεταξύ αυτών βέβαια το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης με 23 μαθητές και επέστρεψαν με 2 χρυσά μετάλλια στην ελεύθερη κολύμβηση ανδρών 50μ με τον Ιορδάνη  Ιορδάνογλου και στη μεικτή ομάδα Handball των  κοριτσιών μας και Αριστοτελείου Σερρών.

6-Πόλη,  Ζωγράφειο: Γράμματα & Τέχνες

Εντός Μαΐου και Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω μονοήμερες επισκέψεις.

21.03.2012 στη Σχολή Γαλατά και στην έκθεση του Van Gogh στο Modern Istanbul

04.04.2012  στις Γειτονιές του Πέρα και την Κοινότητα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

03.05.2012 στον λόφο Pierre Loti, Φανάρι, Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

15.05.2012 στο Μουσείο  SADBERK HANIM-Büyükdere – Bahçeköy

28.05.2012 στον Πύργο Δαμάλεως (Πύργο Λεάνδρου-Kız Kulesi) και στην Πλατεία Σκουτάρεως (Βυζαντινό Λιμάνι)

05.06.2012 με αφορμή τη «Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος», πραγματοποιήθηκε εκδρομή  στη Χάλκη όπου επισπευτήκαμε το δασύλλιο των «100 ετών του Ζωγραφείου»  και τη Θεολογική Σχολή

07.03.2012 θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» από το Γυμνάσιο Νεάπολης

06.06.2012 18η Συναυλία νέων ταλέντων ηλικίας 7-77 Πόλη έχεις ταλέντο, ΟΣΚΑΡ Ζωγραφείου

07.06.2012 επίσκεψη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφία με τίτλο «Η Πόλη μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αχιλλέως Σαμαντζή και του Ευγενίου Δαλεζίου»

07.06.02012 Επίσκεψη στο χώρο προστασίας αδέσποτων ζώων στο Γεντίκουλε

08.06.2012 τα τρία μονόπρακτα του  ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ, Πρόταση σε γάμο, Αρκούδα και επέτειος,  από την ομάδα «Θεατρική Απόπειρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κοντακίδη στην αίθουσα τελετών της Σχολής.

7-Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε…

*Η έκθεση Ζωγραφικής της Νίκης Μαραγκού στην αίθουσα τελετών της Σχολής μας

θα συνεχίσει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

** Ωραία έκπληξη! Το ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ στο τελευταίο  έργο της Σοφίας Ζαραμπούκα, «Τα αδέσποτα», εκδόσεις Μεταίχμιο.

*** Σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ποιοι ήταν εστιάτορες, ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιοί, ποιοι αγαπούν την ομογενειακή κουζίνα και ποιοι  έδωσαν κέφι με ελληνικό τραγούδι στο κοινό προτείνουμε το βιβλίο της Μαίρης Τσεβίκ Συμεωνίδου με τίτλο  «İstanbul’um Tadım – Tuzum, Hayatım» από τον εκδοτικό οίκο “Son kitap / Anı”.

 

7. Αν δεν το γνωρίζετε…

Στο ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ και τα άλλα ομογενειακά σχολεία μπορούν να φοιτήσουν και ξένοι υπήκοοι από τη νέα σχολική χρονιά.

 

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν αθόρυβα τη Σχολή μας.

Ευχαριστούμε όσους παρακολουθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια με την πολύτιμη παρουσία τους .

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!