Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μεσογαίας Νικόλαος: “Καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια” (ΦΩΤΟ)

16 Ιουλίου 2012

Μεσογαίας Νικόλαος: “Καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια” (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Σπύρος Παπαγεωργίου

Στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τέλεσε σήμερα την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Δημητρίου Μπακόπουλου,παρουσία του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δημήτριος, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση της επιθυμίας του όταν από μικρό παιδί παρακολουθούσε μέσα στο ιερό, τον πατέρα του ιερέα να τελεί την Θεία Λειτουργία και ανυπομονούσε να αξιωθεί αυτής της στιγμής. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την εμπιστοσύνη και προστασία που τον περιέβαλε, και την σύζυγό του για το στήριγμα των επιλογών του αυτά τα χρόνια.
 
 
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο να ανταποκριθεί στη νέα του διακονία. “Σήμερα αγαπητέ μου είναι μια μεγάλη μέρα, όχι μόνο για σένα αλλά για όλη την Εκκλησία. Σήμερα ανανεώνεται ο σπόρος του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα όλοι όσοι προσήλθαν εδώ, κλήρος και απλός κόσμος, ήλθαν για να ευχηθούν και να προσευχηθούν για να γίνεις ένας καλός παπάς.  Και καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια, αλλά αυτός που έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.”

 
Έκλεισε λέγοντας πως “έχεις μια δύσκολη πορεία μπροστά σου, καθώς πρέπει να συνδυάσεις την έγγαμη ζωή και τη λειτουργική ζωή του ιερέα. Εκτός από κατά σάρκα πατέρας, θα είσαι και πνευματικός πατέρας.  Όπως ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος. Όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Ούτε λίγο το ένα και λίγο το άλλο. Δεν θα πρέπει να υστερήσεις σε τίποτα από τα δύο. Μην αφοσιωθείς στη σωτηρία των άλλων και ξεχάσεις τη δική σου σωτηρία”