Θεολογία και Ζωή

Η πλήρης διαστροφή της γυναικείας φύσης!

16 Ιουλίου 2012

Η πλήρης διαστροφή της γυναικείας φύσης!

 
Οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να παραμείνουν γόνιμες ακόμη και στην ηλικία της εμμηνόπαυσης εάν «καταψύξουν» τμήματα των ωαρίων τους, πιστεύουν αρκετοί ιατροί εξωσωματικών γονιμοποιήσεων.
Οι υπέρμαχοι αυτής της ιδέας και πρακτικής, πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα μπορούν να τεκνοποιούν με αυτόν τον τρόπο και μετά τα 40 τους έτη ενώ θα έχουν ήδη θέσει στέρεες βάσεις στην καριέρα τους……



Ένας από τους κύριους υποστηρικτές της συγκεκριμένης βιο-πρακτικής είναι ο Δρ. Sherman Silber, ο οποίος είναι Αμερικανός χειρουργός από το St Louis του Missouri. O Silber σε δηλώσεις του προς την London Telegraph τις οποίες βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr ανέφερε χαρακτηριστικά: 


“Μία γυναίκα που γεννιέται σήμερα έχει 50% πιθανότητες να ζήσει μέχρι τα 100 της χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου στη μισή τους ζωή θα βρίσκονται στην περίοδο μετά την εμμηνόπαυση.. Αλλά μπορούμε πλέον να απομακρύνουμε μοσχεύματα από τις γυναίκες ενώ αυτές βρίσκονται σε νεαρή ηλικία και να αντικαταστήσουμε τα ωάρια όταν οι γυναίκες προσεγγίσουν την ηλικία της εμμηνόπαυσης… Κάποιες γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να εισέλθουν στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, ενώ άλλες μπορεί να μην το επιθυμούν (!!!!).”


Το πιο πιθανό είναι ότι η μεγαλύτερη ζήτηση για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής δεν θα προέλθει από τις γυναίκες οι οποίες φοβούνται ότι θα απωλέσουν την γονιμότητα τους εξαιτίας των χημειοθεραπειών, αλλά οι γυναίκες που ασχολούνται με την καριέρα τους και επιθυμούν να παρατίνουν την τεκνοποίηση…
Ο Δρ Silber αντιλαμβάνεται την τεχνική του ως μία πιθανή λύση για τους ολοένα και μειούμενους δείκτες γεννήσεων… 


“Βρισκόμαστε στην περίοδο μίας μαζικής παγκόσμιας επιδημίας υπογονιμότητας η οποία προκαλείται από την νέα δομή της κοινωνίας μας στην οποία οι γυναίκες αναβάλλουν ηλικιακά την διαδικασία τεκνοποίησης. Ως αποτέλεσμα, πολλές από αυτές τις γυναίκες μπαίνουν τελικά στο στάδιο της υπογονιμότητας εξαιτίας της «γήρανσης» των ωαρίων και των ωοθηκών τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μία λύση για αυτό το κοινωνικό δίλημμα, η οποία επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν παιδιά μέσω της διατήρησης των ωαρίων τους όταν είναι νεότερες και μεταμοσχεύοντας τα πίσω στον οργανισμό τους σε μεγαλύτερη ηλικία.’’
Το 2008, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, μία Ινδή γυναίκα 70 ετών έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι έπειτα από θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ενάμισυ χρόνο μετά, ανακάλυψε ότι έχει ελάχιστο χρόνο ζωής έπειτα από επιπλοκές που προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση…. 


Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστήμη πλέον διαστρεβλώνει την ανθρώπινη φύση, και αλλοιώνει εντελώς την έννοια της γονιμότητας και της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας. Το πρόβλημα της υπογονιμότητας δεν οφείλεται, εξάλλου, στις επιλογές «καριέρας» των γυναικών, αλλά στην διάλυση της οικονομίας και των κοινωνικών πολιτικών και της εργασιακής ασφάλειας στην άγρια νεοφιλελεύθερη και νεοταξική εποχή που ζούμε….

pentapostagma.gr

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2012/07/blog-post_5966.html#ixzz201bbbg00