Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στώμεν καλώς στις αυτοκτονίες Πανηγύρι Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

16 Ιουλίου 2012

Στώμεν καλώς στις αυτοκτονίες Πανηγύρι Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη γίνεται αφορμή για περίσκεψη και προσευχή απέναντι στο ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στον τόπο. Οι ιερείς με τους ενορίτες του ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως – στις παρυφές του Υμηττού – απευθύνουν πρόσκληση στους προσκυνητές, λέγοντας: “ελάτε να πούμε προσευχητικά στώμεν καλώς στις ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ. Προσκαλέστε τους απελπισμένους να γνωρίσουν την ΕΛΠΙΔΑ”. Στις εκδηλώσεις του διημέρου, εκτός των ακολουθιών, προβλέπεται το βράδυ της Δευτέρας λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.  Κατά την παράδοση των τελευταίων ετών στις ακολουθίες και στη θεία λειτουργία θα προστεί ο παρεπιδήμων κατά Ιούλιον εν Ελλάδι, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 2012

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
6:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός 
Αρτοκλασίες θα διαβασθούν μόνο την παραμονή 5:00 – 7:00μ.μ. και κατά παρέκκλιση της τάξεως αν χρειασθεί στο τέλος του όρθρου της Αγρυπνίας. 
8:30 μ.μ. Λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς
11:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, όρθρος μετ΄εγκωμίων στην Αγία, ποιήμα της Καθηγουμένης Ἰσιδώρας Μοναχῆς Ἁγιεροθεϊτίσσης, που θα ψαλλούν το πρώτον στο Ναό μας και στην Αγία Μαρίνα Διδυμοτείχου.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
6:30 π.μ. Όρθρος
8:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 
6:30 μ.μ. Χαιρετισμοί στην Αγία
7:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός
8:00 μ.μ. Λιτάνευσις Ιερών λειψάνων και εικόνος
9:00μ.μ. Ιερά Παράκλησις της Αγίας

Των εκδηλώσεων του διημέρου θα προστεί κατά την παράδοση των τελευταίων ετών, ο παρεπιδήμων κατ΄ Ιούλιον εν Ελλάδι, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
6:30 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία υπό του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου
9:30 π.μ. Κτητορικό Μνημόσυνο