Γενικά Θέματα

Απίστευτο – Ιρανικό δικαστήριο υποχρέωσε σύζυγο να αγοράσει 777 τριαντάφυλλα στη γυναίκα του

17 Ιουλίου 2012

Απίστευτο – Ιρανικό δικαστήριο υποχρέωσε σύζυγο να αγοράσει 777 τριαντάφυλλα στη γυναίκα του

Μια νεαρή Ιρανή είδε επιτέλους την επιθυμία της να πραγματοποιείται: δικαστήριο υποχρέωσε τον σύζυγό της να της αγοράσει 777 τριαντάφυλλα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Η 27χρονη από την Τεχεράνη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, επειδή ο σύζυγός της τής είχε υποσχεθεί, προ γάμου, ότι θα της αγοράζει διαρκώς τριαντάφυλλα, αλλά δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα επιθυμούσε για πολύ καιρό τα λουλούδια. Στο «mehrieh» της -δηλαδή την υποχρέωση που έχει ο σύζυγος απέναντι στη σύζυγο και που πρέπει να εκπληρώσει όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το επιθυμήσει εκείνη- είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα. 

Συνήθως, στο mehrieh οι γυναίκες ζητούν χρήματα, χρυσά νομίσματα, κτήματα ή σπίτια.

Στο Ιράν, το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δεχτεί αγωγή αν δεν το τηρήσει. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις κινδυνεύει να φυλακιστεί.

Στο δικαστήριο η γυναίκα είπε ότι ο 38χρονος σύζυγός της πρέπει να της αγοράσει τα 777 τριαντάφυλλα που της έχει υποσχεθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε με τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Όπως μετέδωσε το ISNA, ο δικαστής του οικογενειακού δικαστηρίου έκανε δεκτό το τελεσίγραφο της συζύγου και υποχρέωσε τον σύζυγο να αγοράσει τα τριαντάφυλλα. 

Στο Ιράν 777 τριαντάφυλλα κοστίζουν από 2.500 ως 3.000 δολάρια.

Στη συνέχεια, η σύζυγος απέσυρε την αγωγή.

http://www.philenews.com 

 

 

Πηγή: http://a-pistefto.blogspot.gr/2012/07/777_16.html