Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου – Η Προεδρία γνωρίζει τους μπλόγκερ

18 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου – Η Προεδρία γνωρίζει τους μπλόγκερ

Στις 26 Ιουλίου η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οργανώσει μια εκδήλωση γνωριμίας των Ευρωπαίων μπλόγκερ στις Βρυξέλλες. Από σήμερα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να εγγραφούν.

Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής. Οι νέες ψηφιακές πλατφόρμες διευκολύνουν τη συμμετοχή των πολιτών, την ώρα που η ελεύθερη δημοσιογραφία και τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα ευκολότερα προσβάσιμα.

Σε μια προσπάθεια υποστήριξης της διαδραστικότητας με τους μπλόγκερ, η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα διοργανώσει μια συνάντηση, όπου θα συγκεντρωθούν οι μπλόγκερ από την Κύπρο και την Ευρώπη.

Η συνάντηση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου και σε μαγνητοσκόπηση, ενώ ασύρματο δίκτυο θα επιτρέψει τη συμμετοχή μέσω διαδικτύου. Η συζήτηση θα είναι βασισμένη σε τέσσερις θεματικές προτεραιότητες της Προεδρίας:

  • Ευρώπη, αποτελεσματικότερη και βιώσιμη,
  • Ευρώπη, με οικονομία που να αποδίδει καλύτερα, βασισμένη στην ανάπτυξη,
  • Ευρώπη, πιο προσιτή στους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή,
  • Ευρώπη στον κόσμο, εγγύτερα με τους γείτονές της.

Ωστόσο, η συνάντηση θα ασχοληθεί και με άλλα θέματα, όπως η αναγνώριση καλύτερων πρακτικών για την πρόκληση ενδιαφέροντος και συμμετοχής στις πολιτικές συζητήσεις στην ΕΕ, καθώς και την ενίσχυση της ελεύθερης δημοσιογραφίας και των κοινωνικών δικτύων σε χώρες όπου δεν επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες.

Η Κυπριακή Προεδρία ελπίζει ότι αυτή η άτυπη εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους μπλόγκερ να γνωρίσουν την Προεδρία και να συστηθούν με την πανευρωπαϊκή μπλογκόσφαιρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Justus Lipsius στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, στις 26 Ιουλίου 2012, από τις 09:30 μέχρι τις 14:00.

Για να εγγραφείτε κάντε κλικ στο banner, που βλέπετε στα δεξιά σας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους εγγραφούν νωρίτερα (“first come first served basis”). Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 23 Ιουλίου στις 12:00.

Η Κυπριακή Προεδρία ανυπομονεί να σας συναντήσει στις Βρυξέλλες!

Πηγή: http://www.cy2012.eu/index.php/el/news/press-release—the-presidency-meets-the-bloggers