Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πρόταση βιβλίου για το καλοκαίρι

19 Ιουλίου 2012

Πρόταση βιβλίου για το καλοκαίρι

Η θερινή περίοδος έφτασε και είτε λίγο είτε πολύ, είτε πάμε είτε όχι διακοπές, θα προσπαθήσουμε (έστω νοερά για πολλούς) να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Απαραίτητο “βοήθημα” σε αυτή την “απόδραση”, ένα καλό βιβλίο.

Κυκλοφορούν πολλά για όλα τα γούστα. Εμείς δεν θα σας πούμε ποιο να επιλέξετε, αλλά θα σας προτείνουμε ένα που θεωρούμε πως είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό καλοκαιρινό ανάγνωσμα για να περάσει η ώρα.

Μιλάμε για το «Αγιορείτικο Προσκύνημα» του Δημήτρη Σωτηρόπουλου: Μία ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση, ένα πλήρες οδοιπορικό στο Περιβόλι της Παναγίας με εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες και κείμενα Αγιορειτών, Μητροπολιτών και λογοτεχνών.

Ας αφήσουμε όμως τους αναγνώστες του βιβλίου να καταθέσουν την άποψή τους, όπως μας την έστειλαν:

«…Είναι ένας πολύτιμος φωτογραφικός αλλά και αφηγηματικός θησαυρός. Θα σταθώ σε μία φράση μόνο: “Μυστήριον Ξένον”. Και πράγματι η περιδιάβαση στο περιβόλι της Παναγίας κρύβει “Ξένον Μυστήριον”. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα “Ο Λειτουργικός Κύκλος μίας ημέρας στο Αγιον Ορος”. Μέσα στο δικό σας “Ἁγιορείτικο προσκύνημα”συγκεντρώσατε όλο τον πλούτο από το Περιβόλι της Παναγίας. Θερμά συγχαρητήρια.», Ι.Λ. 
«Είναι υπέροχο. Και τα άρθρα και οι φωτογραφίες. Είμαι προσκυνητής στο Άγιον Όρος αλλά το βιβλίο σε βοηθάει να δείς και να μάθεις περισσότερα», Γ.Κ. 
«ΩΣ ΠΑΛΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΟ ‘ΜΥΣΤΗΡΙΟ’ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ. ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΛΠ.», Ν.Κ. 
«Έχω να σας μεταδώσω τις καλύτερες εντυπώσεις τόσον εμού όσο και της συζύγου μου. Προσωπικά με μετέφερε ευχάριστα σε γνωστές γωνιές του Αγιωνύμου Όρους καθότι είμαι επί ενδεκαετία ήδη τακτικός προσκυνητής της Αθωνικής πολιτείας και τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα γι΄ αυτό τον ιδιαίτερο τόπο της προσευχής και της ησυχίας. Πρώτη το διάβασε η σύζυγός μου, φιλόλογος στο επάγγελμα, η οποία μου είπε ως αυθόρμητη εντύπωση ότι “την ταξίδεψε”! Επιπλέον, επειδή ασχολούμαι για περισσότερο από μια δεκαετία με τη συγγραφή αφιερωμάτων για μοναστήρια και ενορίες μπορώ να έχω μια άποψη και από μια άλλη πλευρά, όχι βέβαια του ειδικού, αλλά λόγω της τριβής με το αντικείμενο μπορώ να σχολιάσω ότι είναι πολύ εύστοχος ο συνδυασμός των ωραίων φωτογραφιών σας με τα διαχρονικά κείμενα.», Δ.Β. 
«Τὸ βιβλίο ἀπεδήχθη ἀκριβῶς αὐτὸ ποὺ ἀνέμενα! Ἀποτελεῖ καλῆς ποιότητος φωτογραφικὸ λεύκωμα μὲ μεστὰ εὐσύνοπτα κείμενα! Τὸ ἀπολαμβάνω!», Κ.Μ 
«Συγχαρητήρια για την εργασία σας και ιδίως για την αγάπη σας προς το ΄Αγιον΄Ορος και την Εκκλησία. Πολύ καλή δουλειά.΄Ενα βιβλίο πολύ χρήσιμο για κάθε βιβλιοθήκη και για κάθε ΄Ελληνα Χριστιανό. Συγχαρητήρια, ο Θεός να ευλογεί την προσπάθειά σας και το έργο σας.», Σ.Μ 
«Το Βιβλίο – Λευκωμα νομίζω ειναι ενα εργο το οποίο δεν πρέπει να λείπει απο κανενός αρχείο οσων ασχολούνται με τη θρησκεία μας και συγκεκριμένα με το Αγιον Ορος.», Χ.Λ.
 
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.
 
Τιμή: 20 Ευρώ (15 + 5 τα μεταφορικά ΕΛΤΑ).
 
Αποστέλλεται με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Για παραγγελίες: hellasorthodoxy@gmail.com
 
Ή με ένα μήνυμα εδώ.