Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά‏

23 Ιουλίου 2012

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά‏

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά
Μια μεγάλη προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά ώστε να μην είναι εκτεθειμένα σε επικίνδυνες παιδικές αρρώστειες

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται ο Ιατρικός Σύλλογος με τη ΜΚΟ “Αποστολή“, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα γίνουν δωρεάν εμβόλια σε παιδιά ανασφάλιστων και ανέργων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας από τους γονείς, ξεκινάει από τις 20 Αυγούστου.

Χαρακτηριστική είναι δήλωση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών ότι 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

«Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Οι γονείς θα μπορούν να εμβολιάζουν δωρεάν τα παιδιά τους σε πέντε σημεία στην Αθήνα, στο Ιατρείο κοινωνικής αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματα του: στο δήμο Ιλιου, Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν στα ιατρεία από τις 20 Αυγούστου ως 21 Σεπτεμβρίου μαζί με τα βιβλιάρια των παιδιών τους, με σκοπό να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού, θα προσέρχονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Παιδιά που είναι πλήρως ανεμβολίαστα, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα στα πιο ζωτικής σημασίας εμβόλια του βασικού εμβολιασμού.

Στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη, δήλωσε ο κ.Πατούλης.

Ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ “Αποστολή“ Κωστής Δήμτσας, ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας των γονιών που ζητούν βοήθεια, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν ούτε τον απαραίτητο κύκλο εμβολίων των παιδιών τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής επισκέφτηκε 14 ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και έχει δημιουργήσει παραρτήματα στο Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο και στον Κυπρίνο Ορεστιάδας.

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος στο τηλέφωνο 2103847374 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2103847374

 

Πηγή: http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=52492&type=21&kata=0