Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ληστεία αε τράπεζα στην Πάτμο αλλά ο ληστής συνελήφθη σε χρόνο ρεκόρ

25 Ιουλίου 2012

Ληστεία αε τράπεζα στην Πάτμο αλλά ο ληστής συνελήφθη σε χρόνο ρεκόρ

 

Σε χρόνο ρεκόρ συνελήφθη και εξακολουθεί να κρατείται στο Α.Τ. Πάτμου ο ληστής της εμπορικής τράπεζας. Βρέθηκαν και τα χρήματα.

 

Συνελήφθη 25 λεπτά μετά τη ληστεία ο άνδρας που εισέβαλε στις 11 παρά τέταρτο η ώρα το πρωί στην εμπορική τράπεζα και με την απειλή όπλου πήρε από το ταμείο πάνω από 30.000 ευρώ.

 

Ο άνδρας είναι έλληνας 35 χρονών και συνελήφθη στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Σκάλα.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μπήκε στην τράπεζα με κράνος, μαντήλι στο πρόσωπο και με την απειλή όπλου φωνάζοντας πίσω στους πελάτες, σάλταρε κυριολεκτικά στο ταμείο και πήρε τα χρήματα από τον ταμία πριν καλά καλά αντιδράσει.

 

Οι πελάτες της τράπεζας που ήταν πολλοί εκείνη την ώρα, πάγωσαν στην κυριολεξία.

 

Αμέσως μόλις πήρε τα χρήματα βγήκε από την τράπεζα τρέχοντας. Δύο πελάτες τον καταδίωξαν αλλά εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και αφού ανέβηκε σε ένα μηχανάκι που ήταν σε μικρή απόσταση από την τράπεζα εξαφανίστηκε. Τον κατεδίωξαν στη συνέχεια τα Αστυνομικά όργανα του Α.Τ. Πάτμου που είχαν ενημερωθεί και αξιοποιώντας τα στοιχεία από τους αυτόπτες μάρτυρες τον εντόπισαν στο ξενοδοχείο που διέμενε εδώ και τρεις μέρες.

 

Εκεί τον συνέλαβαν και τον προσήγαγαν στο Α.Τ. για ανάκριση.

 

Αρχικά αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που έκανε τη ληστεία, λέγοντας μάλιστα, ότι ήρθα για διακοπές στην Πάτμο και με συλλάβανε για ληστεία, αλλά οι υπάλληλοι και οι πελάτες της τράπεζας τον αναγνώρισαν αμέσως.

 

Στη συνέχεια βρέθηκαν και τα χρήματα μέσα σε πυροσβεστική φωλεά στο ξενοδοχείο που διέμενε και είναι πάνω από 30.000 ευρώ. Γίνεται η καταμέτρηση τους.

 

Ο 35χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα. Στην Πάτμο αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο για περαιτέρω ανάκριση, λήψη και ταυτοποίηση αποτυπωμάτων.

 

Όπως μας είπαν πελάτες της εμπορικής τράπεζας σοκαρίστηκαν γιατί αυτό που συνέβαινε ήταν πρωτόγνωρο για την Πάτμο, αλλά κράτησαν την ψυχραιμία τους.

 

Πηγή: aegeantimes.gr