Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πεταλίδι: Τρία αδερφάκια έσωσαν χελώνα!

27 Ιουλίου 2012

Πεταλίδι: Τρία αδερφάκια έσωσαν χελώνα!

Μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα βρήκαν τραυματισμένη από αγκίστρια χθες το πρωί στο Πεταλίδι 3 αδέρφια, ο Θοδωρής, η Μαριάννα και ο Στράτος Τσακπινέλης. 
 
 Η χελώνα, με μέριμνα του λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας μεταφέρθηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα, όπου επρόκειτο να παραληφθεί από εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων“.
 
Τα τρία αδέρφια επέστρεφαν με τον πατέρα τους Νίκο, με το σκάφος τους στο λιμάνι του Πεταλιδίου, όταν βρήκαν τη χελώνα μπερδεμένη σε πετονιές, στο πίσω μέρος ενός δεμένου καϊκιού. Με τη βοήθεια του πατέρα τους την απελευθέρωσαν κι έβγαλαν το ένα αγκίστρι που φαινόταν.
 
Την ονόμασαν “Ταξιάρχη“ και φρόντισαν να της δώσουν αρκετή αγάπη μέχρι τη στιγμή που την παρέδωσαν στους λιμενικούς. Με τη σειρά τους φρόντισαν να της φτιάξουν μια κατάλληλη “φωλιά“ και την παρέδωσαν στο ΚΤΕΛ για να μεταφερθεί στην Αθήνα.
 
Από τη μεριά του ο Ν. Τσακπινέλης παρατήρησε πως είναι κρίμα να μην υπάρχει στον τόπο μας ένα κέντρο περίθαλψης, από τη στιγμή που στη θαλάσσια περιοχή μας υπάρχει πλήθος θαλάσσιων χελωνών και δελφινιών.
 

από: Πεταλίδι: Τρία αδερφάκια έσωσαν χελώνα! | FILIATRA-NET