Γενικά Θέματα

City break για τους Ινδούς η Θεσσαλονίκη

27 Ιουλίου 2012

City break για τους Ινδούς η Θεσσαλονίκη

Ενθουσιασμένοι από τη Θεσσαλονίκη οι Ινδοί tour operators. Βλέπουν τη πόλη ως προορισμό city break, παρά το δεκάωρο ταξίδι που απαιτείται από τη χώρα τους.
της Κάτιας Γερακαρίτου

Ως προορισμό city break «βλέπουν» τη Θεσσαλονίκη οι Ινδοί tour operators, παρά το δεκάωρο ταξίδι που απαιτείται από τη χώρα τους. Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ινδών tour operators – Indian Association of Tour Operators (IATO), ο οποίος είχε επαφές με παράγοντες του τουρισμού της πόλης.

«Εσείς δεν είστε “Many stories, one heart” (σσ το brand name της Θεσσαλονίκης), αλλά είστε η καρδιά της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της ΙΑΤΟ, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Νίκο Σαπουντζή.

Τα στελέχη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής παρουσίασαν στον Ινδό tour operator τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τουρίστες αλλά τις εκδρομές και ξεναγήσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει με εφαλτήριο την πόλη. «Παρουσιάσαμε μια Θεσσαλονίκη, στο προφίλ του Ινδού τουρίστα. Δεν πίστευε ότι μπορεί; ένας επισκέπτης να κάνει αυτά τα πράγματα στην πόλη μας», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Σαπουντζής.

Το πρώτο βήμα ώστε το brand name της Θεσσαλονίκης να γίνει γνωστό στην τουριστική αγορά της Ινδίας έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής συμμετείχε στο 60ο συνέδριο των Ινδών tour operators στην Κωνσταντινούπολη. «Η Θεσσαλονίκη ήταν παντελώς άγνωστη σε Ινδούς, Άραβες, Ιάπωνες. Ήμασταν στο μηδέν και φτάσαμε στο ένα», ανέφερε ο κ. Σαπουντζής, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα ανοίγματα, θα φέρουν τους τουρίστες μέσω της Κωνσταντινούπολης και της Turkish Airlines.

Σημειώνεται ότι η τουριστική αγορά της Ινδίας είναι μεγάλη, καθώς κάθε χρόνο την Ευρώπη επισκέπτονται περίπου 5 εκατ. Ινδοί τουρίστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τη χώρα μας επισκέφθηκαν πέρσι 5.000 τουρίστες από την Ινδία, εκ των οποίων οι 1.700 ήρθαν στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=101570