Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

ΣΤ’ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

28 Ιουλίου 2012

ΣΤ’ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας διοργανώνει το ΣΤ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στη Λάρνακα της Κύπρου 16-21 Σεπτέμβρη 2011.

Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος 20 επιλεγμένα συγκροτήματα από τις χώρες της Μεσογείου και πέντε κυπριακά.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όλα τα ενδιαφερόμενα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από τις χώρες της Μεσογείου.

Χώρες της Μεσογείου θεωρούνται οι ακόλουθες:Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μόνακο, Σερβία Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ισπανία, Συρία, Τυνησία, Τουρκία.

Αριθμός ατόμων συγκροτήματος μέχρι εικοσιτεσσερα (24), στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι οργανοπαίκτες.

Τα συγκροτήματα πρέπει να έχουν τεσσερα έτοιμα προγράμματα: 5 λεπτών, 10 και 15 και 60 λεπτών.

Όλα τα ενδιαφερόμενα συγκροτήματα πρέπει να στείλουν οπτικοακουστικό υλικό σε DVD ή video και βιογραφικά στοιχεία ομίλου και συντελεστών μέχρι 1η Μαρτιου 2011 στη διεύθυνση: Ηλία Βενέζη 17, Έγκωμη, 2401, Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα ακύρωσης η μετάθεσης σε άλλη χρονική περίοδο του Φεστιβάλ εάν δεν υπάρχει η απαιτούμενη και σύμφωνη με τα κριτήρια συμμετοχή.

Επιλογή των συγκροτημάτων:

Η επιλογή των συγκροτημάτων που θα λάβουν μέρος θα γίνει από επιτροπή που θα απαρτίζεται από ένα μέλος από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ένα μέλος από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λάρνακας, ένα μέλος από την Πρεσβεία κάθε χώρας που θα επιδείξει ενδιαφέρον συμμετοχής και ένα μέλος από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας.

Από την Κύπρο θα λάβουν μέρος 5 συγκροτήματα, ένα από κάθε πόλη.

Κριτήρια ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Θεαματικότητα σκηνικής παρουσίασης – Θεατρικότητα

Φορεσιές

Μουσική – Τραγούδι

Τεχνική της εκτέλεσης.

Εκθέσεις Προϊόντων – Φωτογραφίας

Τα συγκροτήματα που θα επιλεγούν έχουν το δικαίωμα να εκθέσουν και να πουλήσουν προϊόντα της χώρας τους που αφορούν την παράδοσή τους.

Θα υπάρχει και εκθεσιακός χώρος για Φωτογραφία.

www.reamadellaioannidou.com email: politistikos@reamadellaioannidou.com