Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου – Η Αλβανία ο επόμενος σταθμός στην περιοδεία της Υπουργού Εξωτερικών στα Δυτικά Βαλκάνια

31 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου – Η Αλβανία ο επόμενος σταθμός στην περιοδεία της Υπουργού Εξωτερικών στα Δυτικά Βαλκάνια

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 31 Ιουλίου 2012, υπό την ιδιότητα της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, υπεύθυνης για θέματα διεύρυνσης.

Η Αλβανία είναι η τέταρτη κατά σειρά χώρα των Δυτικών Βαλκανίων που επισκέπτεται η Δρ. Μαρκουλλή, από την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου.

Η περιοδεία της Υπουργού Εξωτερικών, η οποία άρχισε με επισκέψεις στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και συνεχίστηκε με την επίσκεψή της στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, καταδεικνύουν τη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία στην  Ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα Τίρανα, η Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Μαρκουλλή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, καθώς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους. Θα έχει επίσης συνομιλίες με τον ομόλογό της, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Δρ. Edmont Panariti.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

 

Πηγή: http://www.cy2012.eu/index.php/el/news/press-release-albania-the-next-stop-in-foreign-ministers-tour-of-the-western-balkans